~LT~
Kaskart kai prasideda pasninkas, aš tarsi įgaunu naujų jėgų ir energijos. Tai, kad šiuo metu įprastus ir kasdienius produktus ima keisti kiti, kiek neįprasti ir gal kiek primiršti, man leidžia vėl leistis į ieškojimų ir bandymų kelionę. Kepiniai, kurie man "meta iššūkį", visada mane traukė, norisi pažinti kitokius produktus ir suprasti, kaip iš jų galima pagaminti lygiai tokius pat skanius desertus.
Šis šokoladainis yra iš naujos Solamitos Sabaliauskaitės knygos "Nauja draugystė su maistu". Knygą įsigijau būtent dėl to, kad pažinčiau dar neatrastą veganišką pasaulį ir tikrai esu patenkinta pirkiniu, nes jame labai daug naudingos ir įdomios informacijos apie mitybą. Per šiuos mėnesius, manau, tikrai gaminsiu iš jos nemažai :)
~EN~
Everytime fasting period begins, I'm getting so happy and full of energy. The idea that I change usual and well known products into new and undiscovered ones I get so excited! I'm glad that I get the chance to search, learn and try new things. All the recipes that challenge me always attracted me because I'm always curious to find new products, to learn and to understand how I can make the same delicious desserts.
This brownie is from a new Solamita Sabaliauskaite cookbook "A new friendship with food". I bought this book in order to learn something new about vegan ingredients. I'm really happy with my purchase because I found a lot of useful information about nutrition.
~LT~
Veganiškas šokoladainis
20x20 cm skardai
2 valg. š. linų sėmenų, sumaltų
140 g klevų sirupo ar skysto medaus
140 g migdolų ar jų miltų
1/2 arb. š. kepimo miltelių
40 g kokosų cukraus
50 g nesaldintos kakavos miltelių
žiupsnelio druskos
400 g virtų raudonųjų pupelių (org. recepte naudoja juodąsias)
2 valg. š. kokosų aliejaus
100 g juodojo šokolado
16 ar daugiau šviežių ar šaldytų vyšnių, aviečių ar žemuogių
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Išklojame kepimo popieriumi 20x20 cm skardą.
Maltas linų sėmenis užpilame klevų sirupu ir paliekame 10 minučių, kad išbrinktų.
Maisto smulkintuvu sumalame migdolus iki smulkių miltų. Tuomet suberiame kepimo miltelius, kokosų cukrų, kakavą, druską ir nuplautas bei nusausintas pupeles. Triname viską iki vientisos konsistencijos.
Supilame klevų sirupą su linų sėmenimis bei kokosų aliejų, pertriname viską. Galiausiai įmaišome pusę stambiai kapoto šokolado (kitą pusę pasiliekame apibarstymui ant viršaus).
Tešla sukrečiame į paruoštą kepimo formą, išlyginame paviršių. Apibarstome likusiu šokoladu, jį šiek tiek paspaudžiame. Tuomet įspaudžiame pasirinktas uogas (aš naudojau šaldytas vyšnias).
Kepame apie 25-30 minučių, kol įdurtas pagaliukas ištrauktas bus apsivėlęs tešlos gabaliukais, bet ji nebus skysta.
Paliekame visiškai atvėsti ir supjaustome gabaliukais.
~EN~
Vegan brownies
For a 20x20 cm baking tin
2 tbsp ground flaxseed
140 g maple syrup
140 g almonds or almond flour
1/2 tsp baking powder
40 g coconut sugar
50 g unsweetened cocoa powder
a pinch of salt
100 g dark chocolate, roughly chopped
16 or more fresh or frozen cherries or raspberries
Preheat oven to 180 C.
Line 20x20 cm baking tin with a parchment paper.
Mix ground flaxseed with maple syrup and leave for 10 minutes to swollen.
Ground almonds to flour consistency. Add baking powder, coconut sugar, cocoa powder, salt and washed and drained beans. Ground all ingredients to a thick paste consistency. Add flaxseed with maple syrup and coconut oil. Mix everything well. The dough will be quite thick, don't worry.
Finally add half of chocolate, incorporate it.
Pour the dough into the baking tin, even the surface. Sprinkle with the remaining chocolate, press it in a bit.
Press in the cherries.
Bake for 25-30 minutes or until wooden toothpick come out covered with moist crumbles.
Remove from the oven and leave to cool completely.
Cut into squares and serve!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą