~LT~
Valentino diena tai dar viena puiki proga pasimėgauti gardžiais desertais, kuriuos galite pagaminti patys. Kartais reikia tiek nedaug, kad įprasta diena taptų šventine, kad plačiau nusišypsotume ir dar labiau įsimylėtume tuos, kurie yra šalia mūsų!
Šis tortukas man patinka dėl idealiai derančių skonių. Pieniškas šokoladas ir avietės jau turbūt klasika. Dažniausiai gaminant tortą man norisi dviejų-trijų skirtingų skonių ir tekstūrų viename torte, nes daugiau jau būna asmeniškai man per daug. Šis tortas idealiai tinka tiems, kas neabejingi pieniškui šokoladui, nes putėsiai neapsakomai skanūs. O avietės suteikia įdomumo.
Pieniško šokolado ir aviečių
tortas
16 cm skersmens tortui
Biskvitui
1 kiaušinis
20 g cukraus
vanilės
10 g miltų
10 g kukurūzų krakmolo
5 g nesaldintos kakavos miltelių
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Išplakame kiaušinio baltymą su cukrumi iki standumo. Tęsiant plakimą, supilame lengvai išmaišytą trynį. Sustojame plakti, kai šis įsimaišo.
Dubenyje sumaišome miltus, kakavą, krakmolą. Sijojame į išplaktus kiaušinius ir atsargiai išmaišome, kol nelieka sausų ingredientų.
Pripildome konditerinį maišelį su lygiu antgaliu ir išspaudžiame 16 cm skersmens biskvito apskritimą.
Kepame apie 10 minučių. Ištraukiame ir atvėsiname.
Pieniško šokolado putėsiai
100 g pieno
4 g želatinos,
lapeliais
150 g pieniško
šokolado
200 g
grietinėlės, 36 % riebumo
Užmerkite
želatiną šaltame vandenyje, apie 20 minučių.
Pašildykite
pieną, bet neužvirinkite.
Įdėkite nugręžtą
želatiną, išmaišykite.
Užpilkite ant
susmulkinto šokolado. Palikite minutei, tada maišykite iš centro link išorės,
kol turėsite blizgų ganašą. Jei jis labai šiltas, palikite šiek tiek pravėsti
(geriausia iki 30-40°C).
Išplakite iki
apystandžių putų grietinėlę. Įmaišykite į pienišką šokoladą.
Aviečių želė
75 g aviečių
tyrės
1 g želatinos,
lapeliais
15 g cukraus
7,5 g vandens
Aviečių tyrę
sumaišykite su vandeniu, supilkite šią masę į prikaistuvį. Suberkite cukrų.
Pakaitinkite, bet
neužvirinkite. Įdėkite nugręžtą želatiną, išmaišykite.
Apgaubkite 12 cm
žiedą maistine plėvele iš išorės, į vidų įklokite acetatinę plėvelę palei
sienelę.
Supilkite aviečių
žele ir užšaldykite.
Torto surinkimas
Apgaubkite 16 cm
žiedą maistine plėvele, įklokite į vidų acetatinę plėvelę.
Supilkite pusę
pieniško šokolado putėsių. Į centrą įdėkite užšaldytą aviečių želę. Supilkite
likusius putėsius. Uždėkite biskvitą.
Užšaldykite
tortą.
Veidrodinė
glazūra
150 g cukraus
150 g gliukozės
sirupo
75 g vandens
12 g želatinos,
lapeliais
150 g balto
šokolado
100 g kondensuoto
pieno
Raudonų dažų
(tirpstančių riebaluose)
Užmerkite
želatiną šaltame vandenyje.
Suberkite cukrų,
įdėkite gliukozę ir supilkite vandenį į prikaistuvį. Virkite sirupą iki 103°C.
Nukelkite nuo ugnies, supilkite ant susmulkinto šokolado. Pertrinkite
smulkintuvu.
Sudėkite nugręžtą
želatiną, pertrinkite.
Supilkite kondensuotą
pieną. Įdėkite dažų ir pertrinkite viską.
Uždenkite
maistine plėvele („kūnas prie kūno“) ir palikite šaldytuve mažiausiai 24
valandoms.
Prieš naudojant,
pašildykite mikrobangų krosnelėje ar garų vonelėje iki 35°C , pertrinkite ir
glazūruokite šaldytą tortą.
Palikite tortą
šaldytuve keletui valandų, kol atitirps.
Puikus tortukas!
AtsakytiPanaikintiKaip manote, ar šie maistiniai dažai tinka?
http://www.oetker.lt/lt-lt/produktai/papuosimai-maistui/maistiniai-dazai/geltoni-maistiniai-dazai.html
Anonime, ačiū!
PanaikintiJūsų nurodytų dažų naudoti nepatarčiau, nes jie labiau skirti nuspalvinti royal icing ar kitus parastesnius dalykus.
Siūlau rinktis profesionalius dažus gelio ar miltelių pavidalu tik įsitikinkite, kad jie tirpstantys riebaluose (pvz. http://www.tastyfun.lt/Maistiniai_dazai/Squires_Kitchen_sausi_ir_kt/SK_Thrift_Professional_gvaizde_sausi_dazai_4g).
Jų spalva bus daug stipresnė ir galutinis rezultatas bus geresnis!