2017 m. vasario 11 d., šeštadienis

Valentino dienos tortas

~LT~

Valentino diena tai dar viena puiki proga pasimėgauti gardžiais desertais, kuriuos galite pagaminti patys. Kartais reikia tiek nedaug, kad įprasta diena taptų šventine, kad plačiau nusišypsotume ir dar labiau įsimylėtume tuos, kurie yra šalia mūsų! 
Šis tortukas man patinka dėl idealiai derančių skonių. Pieniškas šokoladas ir avietės jau turbūt klasika. Dažniausiai gaminant tortą man norisi dviejų-trijų skirtingų skonių ir tekstūrų viename torte, nes daugiau jau būna asmeniškai man per daug. Šis tortas idealiai tinka tiems, kas neabejingi pieniškui šokoladui, nes putėsiai neapsakomai skanūs. O avietės suteikia įdomumo.



Pieniško šokolado ir aviečių tortas
16 cm skersmens tortui

Biskvitui

1 kiaušinis
20 g cukraus
vanilės
10 g miltų
10 g kukurūzų krakmolo
5 g nesaldintos kakavos miltelių

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Išplakame kiaušinio baltymą su cukrumi iki standumo. Tęsiant plakimą, supilame lengvai išmaišytą trynį. Sustojame plakti, kai šis įsimaišo.
Dubenyje sumaišome miltus, kakavą, krakmolą. Sijojame į išplaktus kiaušinius ir atsargiai išmaišome, kol nelieka sausų ingredientų.
Pripildome konditerinį maišelį su lygiu antgaliu ir išspaudžiame 16 cm skersmens biskvito apskritimą.
Kepame apie 10 minučių. Ištraukiame ir atvėsiname. 

Pieniško šokolado putėsiai
100 g pieno
4 g želatinos, lapeliais
150 g pieniško šokolado
200 g grietinėlės, 36 % riebumo

Užmerkite želatiną šaltame vandenyje, apie 20 minučių.
Pašildykite pieną, bet neužvirinkite.
Įdėkite nugręžtą želatiną, išmaišykite.
Užpilkite ant susmulkinto šokolado. Palikite minutei, tada maišykite iš centro link išorės, kol turėsite blizgų ganašą. Jei jis labai šiltas, palikite šiek tiek pravėsti (geriausia iki 30-40°C).
Išplakite iki apystandžių putų grietinėlę. Įmaišykite į pienišką šokoladą.

Aviečių želė

75 g aviečių tyrės
1 g želatinos, lapeliais
15 g cukraus
7,5 g vandens

Aviečių tyrę sumaišykite su vandeniu, supilkite šią masę į prikaistuvį. Suberkite cukrų.
Pakaitinkite, bet neužvirinkite. Įdėkite nugręžtą želatiną, išmaišykite.
Apgaubkite 12 cm žiedą maistine plėvele iš išorės, į vidų įklokite acetatinę plėvelę palei sienelę.
Supilkite aviečių žele ir užšaldykite.

Torto surinkimas

Apgaubkite 16 cm žiedą maistine plėvele, įklokite į vidų acetatinę plėvelę.
Supilkite pusę pieniško šokolado putėsių. Į centrą įdėkite užšaldytą aviečių želę. Supilkite likusius putėsius. Uždėkite biskvitą.
Užšaldykite tortą.

Veidrodinė glazūra

150 g cukraus
150 g gliukozės sirupo
75 g vandens
12 g želatinos, lapeliais
150 g balto šokolado
100 g kondensuoto pieno
Raudonų dažų (tirpstančių riebaluose)

Užmerkite želatiną šaltame vandenyje.
Suberkite cukrų, įdėkite gliukozę ir supilkite vandenį į prikaistuvį. Virkite sirupą iki 103°C. Nukelkite nuo ugnies, supilkite ant susmulkinto šokolado. Pertrinkite smulkintuvu.
Sudėkite nugręžtą želatiną, pertrinkite.
Supilkite kondensuotą pieną. Įdėkite dažų ir pertrinkite viską.
Uždenkite maistine plėvele („kūnas prie kūno“) ir palikite šaldytuve mažiausiai 24 valandoms.
Prieš naudojant, pašildykite mikrobangų krosnelėje ar garų vonelėje iki 35°C , pertrinkite ir glazūruokite šaldytą tortą.
Palikite tortą šaldytuve keletui valandų, kol atitirps.







2 komentarai:

  1. Puikus tortukas!
    Kaip manote, ar šie maistiniai dažai tinka?
    http://www.oetker.lt/lt-lt/produktai/papuosimai-maistui/maistiniai-dazai/geltoni-maistiniai-dazai.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonime, ačiū!
      Jūsų nurodytų dažų naudoti nepatarčiau, nes jie labiau skirti nuspalvinti royal icing ar kitus parastesnius dalykus.
      Siūlau rinktis profesionalius dažus gelio ar miltelių pavidalu tik įsitikinkite, kad jie tirpstantys riebaluose (pvz. http://www.tastyfun.lt/Maistiniai_dazai/Squires_Kitchen_sausi_ir_kt/SK_Thrift_Professional_gvaizde_sausi_dazai_4g).
      Jų spalva bus daug stipresnė ir galutinis rezultatas bus geresnis!

      Panaikinti