~LT~
Kaip gera, kai pagaliau ima šviesti saulė. Pas mus už lango jau kone vasara - šilta, viskas žaliuoja, paukščiai gieda ir dangus toks žydras. Galima sakyti, kad dabar pats gražiausias laikas Graikijoje, kol dar nėra pakankamai karšta, kol dar yra drėgmės ir viskas žaliuoja. Po keletos mėnesių situacija pasikeis ir tą nuostabų žolės žalumą pakeis ruda, saulės išdeginta spalva. Tad tokiomis dienomis reikia mėgautis, įkvėpti tos gaivos ir pripildyti ne tik širdį, bet ir visą kūną to šviežaus oro, kuris tvyro ore.
Kaip žinia, Graikijoje šiemet Velykos švenčiamos kiek vėliau nei Lietuvoje, jos bus gegužės 1 dieną, tad pasninkas dar tik įpusėjęs. Labai dažnai žmonės skundžiasi, kad tokiomis dienomis jų maisto racionas suprastėja, jie nežino ką valgyti, nes daug paprasčiau pasakyti, kad nėra ko valgyti nei paieškoti įvairesnių ingredientų ir jų variacijų, sukuriant vis kitokį dienos meniu.
Jau senokai norėjau pusryčiams pasigaminti itin maistingo ir sveiko čija sėklų pudingo. Ir šiandien, tiksliau vakar vakare, atėjo įkvėpimas pagaliau tai padaryti. Tad pusryčiai buvo ne tik labai turtingi maistine prasme, bet ir be galo skanūs.
Šį kartą naudojau šokoladinį sojų pieną, bet galite naudoti bet kokį jūsų mėgstamą pieną.
~EN~
It's so amazing when sun starts to shine. It's almost summer here in Greece - it's warm, green everywhere, birds are singing and the sky is so blue. I could say that it's one of the most beautiful period in Greece when it's not too hot, land is full of water and green is pretty much everywhere.
After few months the situation will change and this beautiful green color of grass will change into brown and burnt from the sun. That is why we all should enjoy this moment, take a deep breath of this fresh air.
As you might know, here in Greece Easter is going to be a bit later than it was in Lithuania. It's gonna be on 1st of May so the fasting period is still in the middle. Many times I hear people complaining that this kind of moments they don't know what to eat. They choose to say there's nothing to eat than to look for new ingredients and their combinations to have a complete meal everyday.
It's been a while that I wanted to make this super healthy and nutritious chia pudding. And finally today, well actually yesterday night, I had the inspiration to do so. My breakfast was rich, delicious and definitely one of the best.
This time I chose chocolate soy milk but you can use any kind you like.
~LT~
3 porcijoms
Pudingui
375 g šokoladinio sojų pieno
3 valg. š. čijos sėklų
3 arb. š. medaus
1 arb. š. cinamono
Karamelizuotiems bananams
1 valg. š. kokosų aliejaus
2 bananai
1 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. medaus
1/2 arb. š. cinamono
3 valg. š. avižinių dribsnių (patiekimui)
Iš vakaro paruoškite pudingą. Jį reikėtų laikyti mažiausiai 6 valandas, bet geriausia palikti šaldytuve per naktį.
Paskirstykite pieną trijuose indeliuose, kuriuose patieksime pudingą.
Į kiekvieną indelį dedame po 1 valg. š. čija sėklų, 1 arb. š. medaus ir 1/3 arb. š. cinamono. Viską gerai išmaišome.
Paliekame šaldytuve.
Bananus supjaustome riekelėmis.
Keptuvėje ištirpiname kokosų aliejų, sudedame didžiąją dalį paruoštų bananų (kitus paliekame papuošimui), kepiname, kol jie suminkštės.
Pabarstome cukrumi ir įdedame medaus. Maišome, kol cukrus išsilydys.
Įberiame cinamono.
Perkeliame bananus į dubenį ir paliekame atvėsti.
Ištraukiame čija sėklų pudingus iš šaldytuvo. Paskirstome karamelizuotus bananus. Įdedame likusius nekeptus bananus. Užberiame avižinių dribsnių.
Patiekiame.
~EN~
Yield: 3 portions
For pudding
375 g chocolate soy milk
3 tbsp chia seeds
3 tsp honey or maple syrup
1 tsp cinnamon
For topping
1 tbsp coconut oil
2 bananas
1 tbsp brown sugar
1 tsp honey
1/2 tsp cinnamon
3 tbsp oat (for serving)
Make pudding the night before.
Pour milk in jars or bowls. Add 1 tbsp chia seeds, 1 tsp honey and 1/3 tsp cinnamon into each bowl. Stir very well.
Leave in refrigerator for 6 hours or overnight.
The next day before serving make the topping.
Cut bananas into slices.
Melt coconut oil in a saucepan. Add 2/3 of bananas and stir until softened.
Add sugar, honey and cinnamon. Stir until sugar is melted and bananas are soft.
Remove from heat and put bananas in a bowl. Leave to cool.
Take chia pudding out of the refrigerator. Divide caramelized bananas on top. Add the rest of raw bananas.
Sprinkle some oats on top.
Serve.
Kaip gera, kai pagaliau ima šviesti saulė. Pas mus už lango jau kone vasara - šilta, viskas žaliuoja, paukščiai gieda ir dangus toks žydras. Galima sakyti, kad dabar pats gražiausias laikas Graikijoje, kol dar nėra pakankamai karšta, kol dar yra drėgmės ir viskas žaliuoja. Po keletos mėnesių situacija pasikeis ir tą nuostabų žolės žalumą pakeis ruda, saulės išdeginta spalva. Tad tokiomis dienomis reikia mėgautis, įkvėpti tos gaivos ir pripildyti ne tik širdį, bet ir visą kūną to šviežaus oro, kuris tvyro ore.
Kaip žinia, Graikijoje šiemet Velykos švenčiamos kiek vėliau nei Lietuvoje, jos bus gegužės 1 dieną, tad pasninkas dar tik įpusėjęs. Labai dažnai žmonės skundžiasi, kad tokiomis dienomis jų maisto racionas suprastėja, jie nežino ką valgyti, nes daug paprasčiau pasakyti, kad nėra ko valgyti nei paieškoti įvairesnių ingredientų ir jų variacijų, sukuriant vis kitokį dienos meniu.
Jau senokai norėjau pusryčiams pasigaminti itin maistingo ir sveiko čija sėklų pudingo. Ir šiandien, tiksliau vakar vakare, atėjo įkvėpimas pagaliau tai padaryti. Tad pusryčiai buvo ne tik labai turtingi maistine prasme, bet ir be galo skanūs.
Šį kartą naudojau šokoladinį sojų pieną, bet galite naudoti bet kokį jūsų mėgstamą pieną.
~EN~
It's so amazing when sun starts to shine. It's almost summer here in Greece - it's warm, green everywhere, birds are singing and the sky is so blue. I could say that it's one of the most beautiful period in Greece when it's not too hot, land is full of water and green is pretty much everywhere.
After few months the situation will change and this beautiful green color of grass will change into brown and burnt from the sun. That is why we all should enjoy this moment, take a deep breath of this fresh air.
As you might know, here in Greece Easter is going to be a bit later than it was in Lithuania. It's gonna be on 1st of May so the fasting period is still in the middle. Many times I hear people complaining that this kind of moments they don't know what to eat. They choose to say there's nothing to eat than to look for new ingredients and their combinations to have a complete meal everyday.
It's been a while that I wanted to make this super healthy and nutritious chia pudding. And finally today, well actually yesterday night, I had the inspiration to do so. My breakfast was rich, delicious and definitely one of the best.
This time I chose chocolate soy milk but you can use any kind you like.
~LT~
3 porcijoms
Pudingui
375 g šokoladinio sojų pieno
3 valg. š. čijos sėklų
3 arb. š. medaus
1 arb. š. cinamono
Karamelizuotiems bananams
1 valg. š. kokosų aliejaus
2 bananai
1 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. medaus
1/2 arb. š. cinamono
3 valg. š. avižinių dribsnių (patiekimui)
Iš vakaro paruoškite pudingą. Jį reikėtų laikyti mažiausiai 6 valandas, bet geriausia palikti šaldytuve per naktį.
Paskirstykite pieną trijuose indeliuose, kuriuose patieksime pudingą.
Į kiekvieną indelį dedame po 1 valg. š. čija sėklų, 1 arb. š. medaus ir 1/3 arb. š. cinamono. Viską gerai išmaišome.
Paliekame šaldytuve.
Bananus supjaustome riekelėmis.
Keptuvėje ištirpiname kokosų aliejų, sudedame didžiąją dalį paruoštų bananų (kitus paliekame papuošimui), kepiname, kol jie suminkštės.
Pabarstome cukrumi ir įdedame medaus. Maišome, kol cukrus išsilydys.
Įberiame cinamono.
Perkeliame bananus į dubenį ir paliekame atvėsti.
Ištraukiame čija sėklų pudingus iš šaldytuvo. Paskirstome karamelizuotus bananus. Įdedame likusius nekeptus bananus. Užberiame avižinių dribsnių.
Patiekiame.
~EN~
Yield: 3 portions
For pudding
375 g chocolate soy milk
3 tbsp chia seeds
3 tsp honey or maple syrup
1 tsp cinnamon
For topping
1 tbsp coconut oil
2 bananas
1 tbsp brown sugar
1 tsp honey
1/2 tsp cinnamon
3 tbsp oat (for serving)
Make pudding the night before.
Pour milk in jars or bowls. Add 1 tbsp chia seeds, 1 tsp honey and 1/3 tsp cinnamon into each bowl. Stir very well.
Leave in refrigerator for 6 hours or overnight.
The next day before serving make the topping.
Cut bananas into slices.
Melt coconut oil in a saucepan. Add 2/3 of bananas and stir until softened.
Add sugar, honey and cinnamon. Stir until sugar is melted and bananas are soft.
Remove from heat and put bananas in a bowl. Leave to cool.
Take chia pudding out of the refrigerator. Divide caramelized bananas on top. Add the rest of raw bananas.
Sprinkle some oats on top.
Serve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą