2016 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Jogurtinis keksas su kreminio sūrio įdaru / Yogurt cake with mascarpone cheese filling

~LT~

Ar jums būna, kad norisi užmerkti akis ir apie nieką negalvoti? Bet mintys vis lenda ir lenda, neplikdamos ramybėje. Kai oras Graikijoje tikrai geras, gal net per geras tokiu metu, nes jau atidariau deginimosi sezoną, regis, nesinori tūnoti kambaryje, norisi sėdėti saulutėje, nieko negalvoti ir tiesiog mėgautis ta akimirka, tuo vėjeliu, kuris švelniai glosto veidą ir pamiršti, kad pasaulis egzistuoja. 
Būna tokių tylos akimirkų ir jos be galo reikalingos. Ne vien tam, kad įvertintum akimirkos džiaugsmą, bet ir tam, kad sudėliotum viską į vietas. Man tai savotiška meditacija, kai sėdžiu ir planuoju. Negalvoti kažkaip niekada neišeina, bet tokiais atvejais stengiuosi mintis nukreipti tinkama linkme.


Kad jau užderėjo braškės, stengiuosi jas valgyti ir valgyti. O kai nusibosta jas valgyti vienas, įmaišau į kokį desertą.


Šis keksas be galo skanus, patiks tiems, kuriems patinka sodraus skonio, gerai iškylantys, nedrėgni keksai. Su siūlomu kremu keksas pakylėja į kitą lygį ir tampa kone prabangiu desertu.


Uogas ir uogienę galite keisti jūsų mėgtamais. 

Publikuotas laikraštyje "Ναξιοτυπία"

Jogurtinis keksas 
(tradicinei kekso formai)

100 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušiniai
230 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
150 g natūralaus graikiško jogurto (naudojau 2 %)

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. 
Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais kekso formą.
Išsukite sviestą su cukrumi iki purumo.
Įmuškite kiaušinius po vieną ir gerai išmaišykite.
Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Persijokite į sviesto masę. Išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų.
Įmaišykite jogurtą. 
Sukrėskite tešlą į formą, išlyginkite paviršių. 
Kepkite apie 35-40 min., arba kol iškeps. Atvėsiname ant grotelių.

Maskarponės sūrio įdaras

80 g maskarponės sūrio
100 g grietinėlės (36% riebumo)
20 g cukraus pudros

Išplakame grietinėlę su cukraus pudra iki apystandžių putų.
Įmaišome maskarponės sūrį ir plakame, kol kremas sutirštės.

Kekso surinkimas

3-5 valg. š braškių uogienės
5-10 vnt. šviežių braškių

Kekso viduryje šaukštu išskobiame pailgą ertmę, paliekant kraštus. Skobiame taip giliai, kaip norime. Ištepame visą išskobtą vidurį braškių uogiene. Supjaustome nedideliais kubeliais braškes ir išdėliojame viduryje.
Pripildome konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu ir užpildome visą ertmę bei padekoruojame paviršiuje.
Papuošiame likusiais kekso gabaliukais ir šviežiomis braškėmis.


~EN~

Published in a newspaper "Ναξιοτυπία"
Tip! You can choose any fruit and marmelade you like!





Yogurt cake
(for a regular cake tin)

100 g butter
150 g sugar
2 eggs
230 g flour
2 tsp baking powder
150 g natural greek yogurt (I used 2% fat)

Preheat oven to 170 C.
Butter and sprinkle with flour cake tin.
Beat butter with sugar until flyffy and white. 
Add eggs one by one, mix to incorporate.
Mix flour with baking powder in a bowl. Sift to the batter. Mix well.
Add yogurt.

Pour batter in cake tin and bake for 35-40 minutes or until baked. Remove from the oven and leave on a cooling rack to cool completely.

Mascarpone cheese filling

80 g mascarpone cheese
100 g heavy cream
20 g powdered sugar

Whisk heavy cream with powdered sugar until soft peaks. 
Add mascarpone cheese and whisk until firm.

Cake assembly

3-5 tbsp strawberry marmelade
5-10 fresh strawberries

Using spoon scrape the middle of the cake leaving the edges. Scrape as deep as you wish.
Spread strawberry marmelade. Cut fresh strawberries into cubes and place them inside till the top.
Fill a piping bag with any tip you like with mascarpone cream and decorate the top.
Add some pieces of the cake that you took out and some fresh strawberries.


5 komentarai:

  1. Net pavydu braškių :) kaip aš jų laukiu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Indre, jei bus saulėta, manau, visai greitai galima bus sulaukti ir pirmųjų gražuolių :)

      Panaikinti
  2. Man taip žaviai atrodo tas įdaras. Reiks pamėginti "paskobinėti" :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Išbandytas!!! Tik kadangi braškių sezonas jau pasibaigęs, puikiai tiko ir kiviai :)

    AtsakytiPanaikinti