~LT~
Tai tikrų tikriausia klasika, kurią privalu bent kartą metuose iškepti. Sūrio pyragas, galima teigti, kad tinka visomis progomis, o keičiant papuošimo uogas ar vaisius, įmanoma visada nustebinti kažkuo nauju.
Šį kartą rinkausi klasiką visomis prasmėmis, na, nes kas pirmiausia šauna į galvą kalbant apie sūrio pyragą? Bent jau man, tai tirštas ir rūgštokas vyšnių sluoksnis, kuris puikiai papildo pyrago saldumą.
Vienetinė ir tikrai išskirtinė lėkštė - EA Ceramic Studio kūrinys. Nepatingėkite užsukti į jų svetainę - ten rasite tikrai puikių kūrinių ne tik jūsų virtuvei, bet ir namams.
Vienetinė ir tikrai išskirtinė lėkštė - EA Ceramic Studio kūrinys. Nepatingėkite užsukti į jų svetainę - ten rasite tikrai puikių kūrinių ne tik jūsų virtuvei, bet ir namams.
Niujorko sūrio pyragas
16 cm pyragui
Pagrindui
80 g sausainių (Digestive tipo)
35 g sviesto
Sūrio kremui
450 g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)
2,5 valg. š. natūralaus graikiško jogurto
130 g cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
1/2 valg. š. citrinos sulčių
1-2 lašai vanilės ekstrakto
Pagrindui skirtus sausainius sutriname maisto smulkintuvu. Įmaišome išlydytą sviestą.
Aš naudojau 16 cm torto žiedą be dugno, todėl pastarąjį apdengiau aliuminio folija, gerai užspaudžiant iš išorės, kad kepant kremas neišbėgtų.
Paskleidžiame sausainius ir labai gerai suspaudžiame.
Įkaitiname orkaitę iki 150 C.
Ruošiame kremą.
Išsukame dubenyje kreminį sūrį, cukrų, vanilės ekstraktą, druską ir jogurtą, kad nebūtų gumulėlių.
Įmaišome po vieną kiaušinius.
Įpilame citrinos sulčių.
Supilame kremą ant sausainių pagrindo.
Kepame sūrio pyragą apie 1 valandą - pajudinus pyragą, centras turi drebėti.
Ištraukiame ir atvėsiname. Po to dedame į šaldytuvą 12 valandų arba per naktį.
Perkeliame į lėkštę, kurioje patieksime, bet metalinio žiedo nenuimame.
Vyšnioms
(jas ruoškite likus kelioms valandoms iki patiekimo)
- 300 g vyšnių, be kauliukų (rūgštesnių)
- 50 g cukraus
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 2 valg. š. šalto vandens
- 2 g želatinos, lapeliais
Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus ir suberiame į nedidelį puodą. Suberiame cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol pradeda virti. Verdame 3 minutes nuo virimo pradžios.
Nedideliame puodelyje sumaišome kukurūzų krakmolą su vandeniu. Supilame į verdančias vyšnias, maišome, kol vyšnių skystis sutirštėja (tai įvyks labai greitai).
Šaltame vandenyje
Nukeliame nuo ugnies, paliekame šiek tiek atvėsti.
Įmaišome išbrinkusią ir nugręžtą želatiną.
Perpilame vyšnias į švarų indelį ir paliekame atvėsti.
Vėliau uždedame ant 12 valandų pastovėjusio sūrio pyrago. Paliekame šaldytuve 1-2 valandas, kad vyšnios šiek tiek sutvirtėtų. Nuimame metalinį žiedą ir patiekiame.
~EN~
This cheesecake is a total classic and we should be making it atleast once a year. I could say that cheesecake is suitable for all the occasions and when you change the topping, there is always a surprise of a new taste.
This time I decided to go totally classic in every way. Well, tell me what comes to your mind when somebody starts talking about cheesecake? In my case, it's the thick sour cherry topping which makes a perfect balance for the sweet cake.
The amazing, unique and handmade plate you see in my pictures - it's a creation of EA Ceramic Studio. Please, do not hesitate to check out their website. You will be surprised with all that awesome ceramics not only for the kitchen but for your house as well.
New York cheesecake
16 cm diameter
Cookie base
80 g digestive cookies
35 g butter
Crush cookies in a food processor.
Melt butter and mix it with cookies.
I used 16 cm stainless steel ring so I covered the base with aluminium foil (from the outside) pressing carefully to the walls to prevent any leaks.
Put the cookies and press it firmly to make a stable base.
Preheat the oven to 150 C.
Make the cream filling.
In a bowl mix together cream cheese, yogurt, sugar, vanilla, salt. It should be smooth, without any lumps.
Add one egg at a time, mix it thoroughly.
Pour the filling on top of the cookie base.
Bake cheesecake for about 1 hour. To check if it's ready - shake it a bit, the center should be still trembling.
Remove it from the oven and leave to cool.
After that, place it in the fridge for 12 hours or overnight to set.
Place it on the serving plate but do not remove the ring.
Cherry topping
(it is recommended to make it few hours before serving the cheesecake)
300 g cherries (without stones)
50 g sugar
1 tbsp corn flour
2 tbsp cold water
2 g gelatin sheet
Put cheeries with sugar in a saucepan. Bring to boil. Reduce the heat and boil for 3 minutes, stirring occasionally.
In a separate bowl mix corn flour and water. Add it to cherries and stir until thickens (it will happen soon so don't go away).
Soak gelatin in ice water until softened.
Remove cherries from heat and leave to cool a bit. Squeeze out the excess water and add gelatin to cherries. Stir to dissolve.
Pour cherries to a clean bowl and leave to cool.
Later put them on top of the cheesecake. Leave in the fridge for 1-2 hours until set.
Remove the ring and serve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą