~LT~
Jau senokai nieko nerašiau. Atrodo, vasaris turėjo būti pats ramiausias mėnuo, bet anaiptol taip nebuvo. Kasdien vis kitokie darbai, vis nauji išbandymai. O su jais kaip visada ateina ir visa puokštė emocijų - džiaugsmo, pasitikėjimo savimi, nusivylimo, abejonių ir nesuvokimo, kas esi ir kodėl.
Ir tada, kai save tose abejonėse pagaunu, stabdau save ir ieškau įkvėpimo šaltinių. Galiu pasakyti, darbas su savimi yra pats sunkiausias dalykas!
Bet šį kartą ne apie tai. O apie džiaugsmą, kurį suteikia šokoladas.
Idealiausia, jei jis sujungiamas su braškėmis.
Šokoladinis kremas
2 kiaušinių tryniai
40 g cukraus
100 g pieno
150 g grietinėlės (36% riebumo)
120 g juodojo šokolado
Pieną, grietinėlę ir pusę cukraus sumaišome nedideliame prikaistuvyje.
Dubenyje sumaišome likusį cukrų ir kiaušinių trynius.
Kitame dubenyje susmulkiname šokoladą.
Kai pienas šiek tiek sušyla, įmaišome trynius.
Kaitiname ant vidurinės ugnies, maišydami nuolatos, kol temperatūra pasieks 82°C.
Supilame kremą ant susmulkinto šokolado. Paliekame minutei ir tuomet silikonine mentele išmaišome, kol kremas bus blizgus ir vienalytis.
Išpilstome kremą į taures ir paliekame atvėsti.
Papuošimui
8-10 braškės
1 valg. š. cukraus
Braškes supjaustykite nedideliais kubeliais (palikite keletą braškių galutiniam pateikimui), sudėkite į puodą. Pavirkite su trupučiu cukraus, kol braškės šiek tiek suminkštės.
Palikite atvėsti ir tuomet uždėkite ant sustingusio kremo.
Supjaustykite likusias šviežias braškes, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
~EN~
Chocolate cremeux
2 egg yolks
40 g sugar
100 g milk
150 g heavy cream
120 g dark chocolate
Mix milk, heavy cream and half sugar in a saucepan. Put it on a medium heat until gets warm.
Mix the rest of sugar with egg yolks in a bowl.
Chop chocolate and put it in a nother bowl.
When milk is warm, add egg yolk mixture into it.
Cook over slow heat until temperature reaches 82°C.
Pour it over the chocolate. Leave it for a minute and mix it well until gets shiny and smooth.
Divide the cream into individual bowls and leave to cool.
For garnish
8-10 fresh strawberries
1 tbsp sugar
Cut strawberries into small pieces (leave some strawberries for the end), put it in the saucepan. Add sugar and boil until strawberries are soft. Remove from heat and leave to cool. Divide in to bowls with chocolate cream.
Cut the rest fresh strawberries. Place them on top, dust with icing sugar and serve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą