2016 m. vasario 8 d., pirmadienis

Amerikietiški blyneliai / Fluffy american pancakes

~LT~

Jau rytoj Užgavėnės, tad kaip ir kasmet jų proga užmaišau blynų, kuriuos pasigardžiuodami valgome pusryčiams. Nors Graikijoje ši šventė nešvenčiama, bet man jos pamiršti nesinori, nes ji man primena vaikystę ir tuos smagius nuotykius su draugais, kai persirengę įvairiomis kaukėmis, keliaudavome pas kaimynus. Pamenu, kad tą dieną blynų prisivalgydavome tiek daug ir pačių įvairiausių, kad po to jų nebesinorėdavo ilgam. 


Visada norėjau išsikepti tiesiog puikių, purių amerikietiškų blynelių, kurie tirpsta burnoje. Ir štai - proga buvo pati tinkamiausia. Pasigaminkite ir jūs rytoj, kad užsukę svečiai būtų skaniai pamaloninti. 



~EN~

There is a special day in Lithuania when people are putting masks and going out in the streets, visiting neighbours, singing songs and eating pancakes. Lots of pancakes. This day is called Uzgavenes and it's a symbolic day when people are saying goodbye to winter and are welcoming spring. Big fires in the squares are being lit up, people are having fun. Even though this day is not celebrated here in Greece, I make pancakes anyway just because it reminds me of those fun times that I used to have. When I was little, me and my sister used to dress up, meet with friends and go to our neighbours. 


~LT~

Purūs amerikietiški blyneliai
15 vnt.

270 g miltų
14 g kepimo miltelių
3 g druskos
30 g cukraus
260 g pieno
4 arb. š. alyvuogių ar kito aliejaus
2 kiaušiniai
1 apelsino žievelė
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto

Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
Kitame - pieną, aliejų, kiaušinius, apelsino žievelę ir vanilę. 
Supilame skysčius į sausus ingredientus ir šluotele gerai išmaišome, kad nebūtų miltų gumulėlių ir tešla būtų vientisa.
Įkaitiname keptuvę, galima ją ištepti aliejumi, naudojant popierinį rankšluostį. 
Kepame po 2 blynus kiekvieną kartą. Dedame po 1/2 samčio kiekvienam blynui. Kai paviršiuje susidaro burbulai, juos apverčiame ir kepame dar 1-2 minutes, kol paruduoja. 

Patiekiame su medumi, uogiene, vaisiais, uogomis ar šokoladiniu kremu.


~EN~



Fluffy american pancakes


Yeald - 15 pancakes

270 g flour
14 g baking powder
3 g salt
30 g sugar
260 g milk
4 tsp olive or other oil
2 eggs
zest of 1 orange
1/2 tsp vanilla extract

Mix flour, baking powder, salt and sugar in one bowl. 
In another - mix milk, oil, eggs, orange zest and vanilla extract.
Pour the liquids into the dry ingredients and whisk them to achieve smooth texture without any lumps.
Heat a non stick pan on a medium heat. Using a paper towel, coat a thin layer of oil. 
Pour 1/2 ladle of the batter for each pancake. I made 2 pancakes at a time. 
When the bubbles appear on the surface, flip them and cook for 1-2 minutes until they turn golden brown.
Repeat the process with the rest of the batter. 

Serve with honey, maple syrup, marmelade, fresh fruits and berries or chocolate spread. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą