~LT~
Atėjus ilgai lauktam poilsiui, atsirado daug laiko ir vėl užsiimti mėgstama veikla namuose. Po tokios įtemptos vasaros ir rudens pradžios, nieko neveikti atrodo per daug sudėtinga.
Todėl norisi vis išbandyti kokį receptą produktams, kuriuos naudojame kasdien. Šiandien sugalvojau pasidaryti žemės riešutų sviestą, kurį, tiesą pasakius, pradėjau mėgti visai neseniai. Na, gal mėgti ir nėra visai teisingas žodis, apibūdinantis mano ryšį su juo, bet tiesiog riešutų sviesto anksčiau mano gyvenime kažkaip nebuvo ir, regis, buvo gerai.
Bet ima viskas ir apsiverčia aukštyn kojomis, pomėgiai ir įpročiai keičiasi.
O kad būčiau rami dėl sudedamųjų dalių (čia parduotuvėse galima rasti tik amerikietiškų pasiūlymų) nusprendžiau jį pasidaryti. Gi tai visai nesudėtinga!
Mieli šaukšteliai, kuriuos matote nuotraukose šauniųjų EA Ceramic Studio kūrinys.
~EN~
Finally I got my well deserved time to rest after working all summer and fall. And now it's time to start trying new things in my lovely kitchen again.
Lately I'm feeling obsessed with finding homemade substitutes for products that we eat or use everyday. After starting to work out, we found new ingredient in our lifes. That's peanut butter which was never an idea to buy even few months ago. I never had a particular relationship with peanut butter because we never bought it. Since now.
Life can change in a second and so your favorite things.
To be honest, I was never satisfied with the ingredients of store bought peanut butter (mostly you can find American brands here in Naxos) so I decided to give it a try.
And it was so worth it!
Only I must say that you need a strong blender for this job.
These lovely spoons you see in the pictures are a creation of talented EA Ceramic Studio.
~LT~
Vienam 250 ml indeliui prireiks
Receptas pagal My Evil Twin's Kitchen
300 g sūdytų kepintų žemės riešutų
56 g lydyto sviesto
žiupsnelis jūros druskos
1 valg. š. medaus, skysto
Į galingą maisto smulkintuvą sudedame žemės riešutus, lydytą sviestą ir jūros druską.
Smulkiname lėtu greičiu apie 30 sekundžių, kol gausime stambius trupinius. Karts nuo karto sustabdome ir sustumiame link centro riešutus.
Triname riešutus, vis atstumdami nuo sienelių, kol jie įšyla ir visiskai susitrina. Riešutų sviestas turi tapti skystas ir vientisas.
Man visas trynimas užtruko apie 10-15 minučių, tad reikia turėti šiek tiek kantrybės.
Įmaišome skystą medų ir perplakame dar kartelį. Labai ilgai maišyti nereikėtų, nes gali pradėti skirtis riebalai.
Sukrečiame riešutų sviestą į švarų indelį, paliekame atvėsti ir tuomet uždarome,
Toks sviestas laikosi apie 2 savaites.
~EN~
For a 250 ml jar
Recipe idea from My Evil Twin's Kitchen
300 g salted roasted peanuts
56 g melted butter
a pinch of sea salt
1 Tbsp liquid honey
Place peanuts, melted butter and salt into a jar of your blender.
Process on low speed for 30 seconds. Keep processing stopping once in a while to scrape the sides.
Increase the speed and process until smooth and silky texture is achieved.
Add liquid honey and mix it on high speed. Peanut butter will thichen so don't overmix.
It will get thicker as it cools down.
Transfer peanut butter into a clean jar, wait until it cools down completely and close it with a lid.
Peanut butter will stay good for up to 2 weeks.
Atėjus ilgai lauktam poilsiui, atsirado daug laiko ir vėl užsiimti mėgstama veikla namuose. Po tokios įtemptos vasaros ir rudens pradžios, nieko neveikti atrodo per daug sudėtinga.
Todėl norisi vis išbandyti kokį receptą produktams, kuriuos naudojame kasdien. Šiandien sugalvojau pasidaryti žemės riešutų sviestą, kurį, tiesą pasakius, pradėjau mėgti visai neseniai. Na, gal mėgti ir nėra visai teisingas žodis, apibūdinantis mano ryšį su juo, bet tiesiog riešutų sviesto anksčiau mano gyvenime kažkaip nebuvo ir, regis, buvo gerai.
Bet ima viskas ir apsiverčia aukštyn kojomis, pomėgiai ir įpročiai keičiasi.
O kad būčiau rami dėl sudedamųjų dalių (čia parduotuvėse galima rasti tik amerikietiškų pasiūlymų) nusprendžiau jį pasidaryti. Gi tai visai nesudėtinga!
Mieli šaukšteliai, kuriuos matote nuotraukose šauniųjų EA Ceramic Studio kūrinys.
~EN~
Finally I got my well deserved time to rest after working all summer and fall. And now it's time to start trying new things in my lovely kitchen again.
Lately I'm feeling obsessed with finding homemade substitutes for products that we eat or use everyday. After starting to work out, we found new ingredient in our lifes. That's peanut butter which was never an idea to buy even few months ago. I never had a particular relationship with peanut butter because we never bought it. Since now.
Life can change in a second and so your favorite things.
To be honest, I was never satisfied with the ingredients of store bought peanut butter (mostly you can find American brands here in Naxos) so I decided to give it a try.
And it was so worth it!
Only I must say that you need a strong blender for this job.
These lovely spoons you see in the pictures are a creation of talented EA Ceramic Studio.
~LT~
Vienam 250 ml indeliui prireiks
Receptas pagal My Evil Twin's Kitchen
300 g sūdytų kepintų žemės riešutų
56 g lydyto sviesto
žiupsnelis jūros druskos
1 valg. š. medaus, skysto
Į galingą maisto smulkintuvą sudedame žemės riešutus, lydytą sviestą ir jūros druską.
Smulkiname lėtu greičiu apie 30 sekundžių, kol gausime stambius trupinius. Karts nuo karto sustabdome ir sustumiame link centro riešutus.
Triname riešutus, vis atstumdami nuo sienelių, kol jie įšyla ir visiskai susitrina. Riešutų sviestas turi tapti skystas ir vientisas.
Man visas trynimas užtruko apie 10-15 minučių, tad reikia turėti šiek tiek kantrybės.
Įmaišome skystą medų ir perplakame dar kartelį. Labai ilgai maišyti nereikėtų, nes gali pradėti skirtis riebalai.
Sukrečiame riešutų sviestą į švarų indelį, paliekame atvėsti ir tuomet uždarome,
Toks sviestas laikosi apie 2 savaites.
~EN~
For a 250 ml jar
Recipe idea from My Evil Twin's Kitchen
300 g salted roasted peanuts
56 g melted butter
a pinch of sea salt
1 Tbsp liquid honey
Place peanuts, melted butter and salt into a jar of your blender.
Process on low speed for 30 seconds. Keep processing stopping once in a while to scrape the sides.
Increase the speed and process until smooth and silky texture is achieved.
Add liquid honey and mix it on high speed. Peanut butter will thichen so don't overmix.
It will get thicker as it cools down.
Transfer peanut butter into a clean jar, wait until it cools down completely and close it with a lid.
Peanut butter will stay good for up to 2 weeks.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą