2016 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Citrinų ir mėtų granita / Lemon mint granita

~LT~

Karštoms vasaros dienoms bėgant, net nepajutau, kaip ilgai čia nebuvau. Regis, kiekviena diena pilna visko, visas jėgas atiduodant darbui, tad namie nelieka laiko nei kažką pagaminti, nei nufotografuoti.


Bet termometrui šoktelėjus virš 30 laipsnių, taip norisi gaivos ir kažko lengvo, tad vienoje Gordon Ramsay laidoje pamačiusi šį receptą nutariau pasigaminti.
Cukraus kiekį reguliuokite pagal pageidavimą. Aš savąsias dariau kiek rūgštesnes, bet jei mėgstate saldžiau, nedvejokite ir įdėkite daugiau cukraus.


Citrinų ir mėtų granita

4 porcijoms

4-5 citrinų sulčių
2/3 puodelio cukraus
saujelės mėtų

Išspauskite citrinų sultis, supilkite į puodą. Suberkite cukrų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Suberkite susmulkintas mėtas ir perpilkite masę į indą, kuriame šaldysite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir perkelkite indą į šaldiklį, kol granita sustings (apie 6 val.). Maždaug kas valandą išimkite indą iš šaldiklio ir šakute išmaišykite (išpurenkite) masę.
Patiekite atšaldytuose indeliuose arba taurėse. Skanaus!

~EN~



Lemon mint granita

Yield: 4 portions

Juice of 4-5 lemons
2/3 cups sugar
some peppermint leaves

Squeeze lemon juice and pour it in a saucepan. Add sugar and heat over medium heat until it dissolves.
Add chopped mint and pour the mixture in a freezer friendly box. Cover and freeze until firm (for about 6 hours).
Scrape the tines of a fork quickly across frozen mixture to break into fluffy granules.
Scoop granita into chilled bowls and serve immediately.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą