2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

Snickers tortas

Šis tortas tikrai vertas dėmesio - gausus ypatingai skanaus kremo, žinoma, sunkus, kaip ir turi būti, drėgnas, saldus ir tirpstantys burnoje. Nebuvau nieko panašaus gaminusi, bet šis man labai patiko.

Receptas pagal Neringos blogą, gaminau 20 cm skersmens formoje, tad gavosi tikrai dosnūs sluoksniai, nes receptas nurodytas 24 cm skersmens tortui. Jūsų pasirinkimas, kokią naudosite - tortas vis vien išeis nuostabus!

Karameliniams biskvitams
  • 2 kiaušinių
  • 330 g miltų
  • 200g cukraus
  • 200g “Rududu” masės (arba virto kondensuoto pieno)
  • ~180 g grietinės
  • 1 a. šaukšt. nugesintos sodos (gesinau su 1 a. šaukšt. balto vyno acto)
Šokoladiniams pertepimams
  • 100 g juodojo šokolado, sukapoto galabliukais
  • 50 ml pieno
Grietinėlės kremui
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 v. šaukšt. cukraus
Karameliniui kremui
  • 2/3 skardinės (266 g) “Rududu” masės
  • 100 g minkšto sviesto
  • 100 g kepintų kapotų žemės riešutų (naudojau sūdytus)
Ganašui
  • 5 v. šaukštų cukraus
  • 2 v. šaukštų vandens
  • 250 ml. plakamosios grietinėlės
Biskvitų sulaistymui
  • 1/3 stiklinės vandens
  • 1 a. šaukštelio cukraus
  • 1 v. šaukšto amareto likerio ar brendžio
Biskvitams

Kiaušinių baltymus atskyriau nuo trynių (nors tai ir nebuvo minėta), baltymus išplakiau iki standžių putų. Kiaušinių trynius išsukau su cukrumi, "Rududu" mase, grietine. Po to įmaišiau atsargiai baltymus ir persijotus miltus. Galiausiai įmaišiau gesintą sodą. Pilame pusę tešlos į riebalais išteptą formą ir kepame 180 C orkaitėje apie 25-30 minučių, kol įsmeigtas pagaliukas bus sausas. Taip iškepame ir likusią tešlą.
Gausime du storus biskvitus, kai jie atvėsta, perpjauname pusiau, kad turėtume keturis. Patarčiau biskvitus pjauti kuo plonesnius, kad torte vyrautų labiau kremų gausa, o ne jie.

Grietinėlės kremui išplakite iki standumo grietinėlę su cukrumi ir padėkite į šaldytuvą.

Karameliniam kremui 

Išplakite kambario temeratūros sviestą iki purumo, po to sumaišykite su “Rududu” mase. Jei "Rududu" masė kietoka, galima ją pakaitinti dubenyje įstačius jį į vandens vonelę.
Galiausiai sudėkite pakepintus, smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.

Šokoladiniam pertepimui vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su pienu.

Biskvitų sulaistymui vandenį su cukrumi užvirinkite, kad ištirptų, nuimkite nuo ugnies ir pagardinkite likeriu, jei jį naudojate. Galima jo visai nenaudoti.

Ganašui 

Cukrų sumaišome su vandeniu ir užviriname, sumažiname ugnį ir viriname, kol cukrus pradės ruduoti (tik nesudeginkite!), panašiai apie 3-4 min, taps gražios karamelinės spalvos. Tuo tarpu pašildome grietinėlę. Kai pradės cukrus tamsėti, maišant, plona srovele supilkite grietinėlę. Imkite didesnį puodelį ir būkite atsargūs, nes gali putoti. Masę gerai atvėsinkite ir išplakite iki standumo.


Na, o kai paruošiame visus kremus, galima surinkti tortą.
  1. Į formą (pasirinkto dydžio) dedame biskvitą, sulaistome paruoštu sirupu.
  2. Aptepame tirpintu šokoladu.
  3. Užtepame pusę grietinėlės kremo.
  4. Dedame antrą biskvitą. Jį taip pat sulaistome. Ant viršaus užtepame tirpinto šokolado ir užtepame visą karamelinį kremą.
  5. Dedame trečią biskvitą, sulaistome ir aptepame tirpintu šokoladu.
  6. Užtepame likusį grietinėlės kremą.
  7. Dedame ketvirtą biskvitą, sulaistome ir aptepame paruoštu ganašu, pusę jo paliekame šonų aptepimui.
  8. Tortą laikykome šaldytuve bent parą (aš laikiau per naktį). Po to išimame iš formos, aptepame šonus likusiu ganašu ir papuošiame, ką aš, kaip matote, padariau ne itin jau gražiai :)


9 komentarai:

  1. Butinai darysiu. Atrodo, kaip mano megstamiausias...!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kodel sakai, kad nelabai graziai papuosei? Man tai atrodo net labai dailus! O jau apie atpjauta gabaliuka tai net nekalbu kaip apetitas sukilo :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonime, labai rekomenduoju!
    Gabriele, na, aš visada savikritiška ir norėjau visai kitaip papuošti, bet buvo vėlu, o ir traukiniu jį vežti reikėjo, pabijojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai gražiai t.y. skaniai atrodo. Tikrai kepsiu, bet aš nemėgstu žemės riešutų. kaip manote, jei pakeisčiau į graikiškus?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, jei jie nepatinka, galite manau drasiai deti kitus megstamus, lazdyno, graikiskus, migdolus ir t.t. Riesutai visi manau tinka su karamele :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mmmmm.... labai labai sitas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O sakykit, kaip nustatyt, kad orkaitė keptų? Tik apačią ar apačią ir viršų? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonime, orkaite geriausia nustatyti virsus-apacia. Dar galima su ventiliatoriumi. Pas mane orkaite paprastute, tad kepiau virsus-apacia :)

      Panaikinti