Praėjęs įrašas buvo tikrai ilgokas, tad nusprendžiau, kad aiškumo dėlei būtų geriau šį receptą parašyti atskirai, kad būtų lengviau surasti.
Šis padažas tinkamas šokoladinių keksiukų ir pyrago papuošimui. Tik naudojant jį keksiukams, reikėtų jį laikyti šaldytuve, kad sustingtų, o pyragui bus tinkamas laikomas kambario temperatūroje.
Turiu pasakyti, kad tikrai reikėtų nepagailėti pinigų gerai kakavai, nes ji šio padažo pagrindinė sudedamoji dalis.
200 ml stiklainiui reikės:
Šis padažas tinkamas šokoladinių keksiukų ir pyrago papuošimui. Tik naudojant jį keksiukams, reikėtų jį laikyti šaldytuve, kad sustingtų, o pyragui bus tinkamas laikomas kambario temperatūroje.
Turiu pasakyti, kad tikrai reikėtų nepagailėti pinigų gerai kakavai, nes ji šio padažo pagrindinė sudedamoji dalis.
200 ml stiklainiui reikės:
- 116 ml nesaldinto sojų pieno
- 20 g nesaldintos kakavos
- 20-25 ml agavos/klevų sirupo
- 1/2 arb. šaukšt. vanilės ekstrakto
- 75 ml skysto kokosų aliejaus
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių
Į maisto smulkintuvą supilame sojų pieną, kakavą, agavos/klevų sirupą, vanilę. Maišome apie 2 minutes. Tuomet pamažu pilame aliejų ir citrinos sultis, nesustojant maišyti. Jei trūksta saldumo, galima įpilti šiek tiek daugiau agavos/klevų sirupo. Supilame į švarų indelį ir uždarytą laikome šaldytuve ar kambario temperatūroje. Šaldytuve gali išsilaikyti iki mėnesio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą