2013 m. lapkričio 1 d., penktadienis

Pannacotta

Kaip ir pas daugelį, taip ir pas mane, karts nuo karto atsitinka taip, kad šaldytuve stovi koks produktas ir jo galiojimo laikas jau eina į pabaigą, o išmesti taip gaila, kad imi sukti galvą, ką čia greit iš jo padarius. Šį kartą taip nutiko su pienu ir grietinėle. 


Didelio ūpo gaminti kokius kremus ar kitus desertus nebuvo, tad nusprendžiau gaminti panakotą, kurią vasarą gaminau darbe. 
Nors ir nėra nekaltas desertas, bet tikrai labai skanus ir vertas dėmesio.


8 taurėms:
  • 600 g pieno
  • 210 g cukraus
  • vanilės
  • 45 g želatinos
  • 900 g grietinėlės (20-35 % riebumo)
Šaltame vandenyje užmerkiame želatiną (aš naudoju želatinos lapelius, tad juos užpilu dvigubu kiekiu vandens, jei jūs naudojate birią želatiną, reikėtų laikytis pakuotės nurodymų).
Didesniame puode sumaišome visus likusius ingredientus (pieną, vanilę, grietinėlę, cukrų) ir užviriname. 
Kai užverda, įmaišome nusausintą (nugręžtą) želatiną, gerai išmaišome, kol ji ištirpsta. 
Supilstome į pasirinktas taures ar kitus indelius.

Šis pateiktas variantas yra pats pagrindinis, tarsi panakotos pagrindas. Norint kitų skonių, galima juos keisti labai lengvai.
Aš atsidėjau dalį panakotos, įmaišiau tirpios kavos.
Į kitą dalį įmaišiau smulkiai pjaustyto šokolado ir taip išgavau šokoladinę panakotą. 
Į kitą - įbėriau levandos žiedų, palaikiau uždengusi, kol įsitraukė ir tuomet perkošiau į švarų indelį.
O į paskutinę dalį įmaišiau cinamono, gvazdikėlių ir imbiero - gavosi tikrai kvapni ir skani.


Visoms panakotoms naudojau smulkintų sausainių, lazdyno riešutų, migdolų, razinų pagrindą. Smulkinau iki tol, kol trupiniai tapo "šlapoki" nuo išsiskyrusių aliejų, nes nenorėjau naudoti sviesto.

~Recipe in English~

Panacotta


For 8 serving glasses
  • 600 g milk
  • 210 g sugar
  • 45 g gelatin
  • vanilla
  • 900 g heavy cream (20-35 % fat)
Soak gelatin in a cold water (read the instructions of your gelatin because it may differ by brand).
In a large saucepan, place all the rest ingredients (milk, sugar, heavy cream, vanilla) and bring to boil.
When it boils, add strained gelatin and whisk until it melts.

So, this is the basic recipe for a delicious panacotta. By adding extra ingredients you can achieve new flavors.
This time I took one part of panacotta and mixed with instant coffee.
Added small chocolate chunks into another part to get the chocolate panacotta.
And for the last part, I added some grounded cinnamon, cloves and ginger - it was spicy yet very aromatic panacotta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą