2016 m. gegužės 29 d., sekmadienis

Citrinų putėsiai su jogurtu ir pasiflorų kremu / Lemon mousse with yogurt and passion fruit cremeux

~LT~

Kai dienos vis karštėja, norisi kažko greitai pagaminamo, skanaus ir su rūgštele. Šis desertas tikrai išgelbės tomis dienomis, kai užklumpa svečiai, po ranka yra tik pora ingredientų, bet pavaišinti kažkuo norisi.
Graikijoje tai labai populiarus desertas, tad negalėjau nepasidalinti juo su jumis.
Jei neturite po ranka pasiflorų tyrės, galite kremo nedaryti. Desertas puikus ir vienas :)


~EN~

When the days are getting hotter, the need of something delicious but easy to make is always in m can my prior list. This lemon mousse is so quick but really good that you can make it in no time when you have unexpected guests! You need only few ingredients and everybody will be surprised.
This is a really popular dessert in Greece so I decided that I must share it with you all. 
Enjoy!



~LT~

4-6 porcijoms



Trupiniai su citrinos aromatu

100 g miltų
100 g migdolų miltų
100 g cukraus
100 g sviesto, šalto
1 citrinos žievelės

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.
Sausus ingredientus sumaišykite dubenyje. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol gausite šlapius trupinius. Paskleiskite skardoje ir kepkite, kol švelniai paruduos.
Ištraukite ir palikite atvėsti.

Citrinų putėsiai su jogurtu 
250 g natūralaus tiršto jogurto
200 g grietinėlės (36% riebumo)
2 valg. š. cukraus pudros
1 citrinos sulčių ir žievelės

Išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standžių putų.
Sudėkite jogurtą, įtarkuokite citrinos žievelę ir supilkite sultis. 
Dar kartą perplakite viską, kol išsimaišys.

Pasiflorų kremas

75 g pasiflorų tyrės
60 g cukraus
1 kiaušinis
2 kiaušinių tryniai
65 g sviesto

Tyrę sumaišykite su cukrumi nedideliame prikaistuvyje. 
Įmaišykite kiaušinį ir trynius. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės (82 C).
Nukelkite nuo ugnies, perpilkite kremą į švarų dubenį. Palikite, kol temperatūra nukris iki 40 C.
Įmaišykite sviestą. Pertrinkite viską maisto smulkintuvu. 
Palikite šaldytyve, kol sustings.



Deserto surinkimas

Įdėkite trupinių į taurės dugną. 
Šaukštu įdėkite citrinų putėsių.
Pripildykite konditerinį maišelį pasiflorų kremu ir išspauskite keliose vietose.
Papuoškite trupiniais, valgomomis gėlėmis, mėtomis.

~EN~

Yield: 4-6 portions



Crumbles with a hint of lemon

100 g flour
100 g almond flour
100 g sugar
100 cold butter
zest of 1 lemon

Preheat oven to 160 C.
Mix dry ingredients in a bowl.
Add diced butter. Rub with your fingers until you have moist crumbles.
Spread it on a baking sheet covered with parchment paper. 
Bake until light brown.

Lemon mousse with yogurt

250 g greek yogurt
200 g heavy cream
2 tbsp confectioners' sugar
1 lemon (juice and zest)

Whisk heavy cream with confectioners' sugar until stiff peaks. 
Add yogurt, lemon juice and lemon zest. Give one more wisk until it's smooth. 

Passion fruit cremeux

75 g passion fruit puree
60 g sugar
1 egg
2 egg yolks
65 g butter

Mix puree with sugar in a saucepan. Heat over medium heat.
Add egg and yolks, boil over low heat until thickens (82 C).
Remove from heat, leave to cool to 40 C.
Add diced butter. Emulsify using hand blender.
Leave in the fridge to cool completely.



Assembly

Add crumbles in glasses or bowls. 
Spoon lemon mousse. 
Fill pastry bag with passion fruit cremeux and decorate mousse.
Decorate with crumbles, edible flowers, mint.



2 komentarai: