2016 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Šokoladinis pusryčių sausainis / Chocolate breakfast cookie

Smėlis baigia apnešti mano tinklaraščio puslapius. Dažnai po darbo mano dienos tęsiasi pajūryje, kur saulė šviečia iki pat vakaro, vanduo nors dar ir ne pats šilčiausias, bet jo skaidrumas džiugina širdį, o ir pačiai norisi neskubėti, įsijausti į akimirką ir tiesiog mėgautis. 


Kaip dažnai mes pražiopsome pačius nuostabiausius dalykus, nes neatkreipiame dėmesio į juos, kaip į kažką svarbaus? O kai jų nebėra, tada suvokiame, ko netekome. 
Šiemet mano darbo grafikas mane dar kartą išbando, keliuosi tokiu metu, kai kiti galbūt tik grįžta iš po naktinių linksmybių. Įsimetusi šiltos kavos termosą į kuprinę, skubu į savo virtuvę, velkuosi savo švarką, rišuosi prijuostę ir lekiu įjungti orkaitės, kad galėčiau saldžiai pradėti savo dieną. 



Po tokių kasdienių darbų, namie gaminti jėgų dažniausiai nebelieka, tad viskas, ką darau, turi būti lengvai ir greitai paruošiama. Bet, žinoma, skanu!
Šis kepinys idealiai tinka pusryčiams su mėgstamu jogurtu ir vaisiais, arba po pietų su kaušeliu ledų.

Nepaprastai lengvai padaromas, būtent tai, ko reikia greitiems vasariškiems pusryčiams ar desertui. 



Šokoladinis pusryčių sausainis
Receptas pagal Running with spoons

1 didesniam sausainiui

80 g greito paruošimo avižinių dribsnių
20 g nesaldintos kakavos
1 arb. š. kepimo miltelių
120 g migdolų ar kito augalinio pieno
1 vidutinio gerai prinokusio banano (100 g)
30 g medaus ar agavos sirupo
32 g kokosų aliejaus
sauja šokolado gabaliukų

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Išklokite kepimo popieriumi kepimo indelį (mano buvo apie 15 cm skersmens), galite naudoti du individualius indelius.
Į maisto smulkintuvą suberkite avižinius dribsnius, kakavą ir kepimo miltelius. Pulsuodami malkite, kol avižos taps smulkios tarsi miltai.
Sudėkite visus likusius ingredientus (išskyrus šokolado gabaliukus). Sutrinkite viską iki vientisos masės. Karts nuo karto mentele pamaišykite, kad neliktu sausų ingredientų aplink sieneles. 
Sukrėskite masę į paruoštą kepimo indelį. Išlyginkite paviršių. Paskleiskite šokolado gabaliukus po visą paviršių. 
Kepkite apie 25-30 minučių, kol įdurtas pagaliukas ištrauktas liks švarus ar šiek tiek drėgnas.
Ištraukite, palikite šiek tiek pravėsti. 
Patiekite su jogurtu, šviežiais vaisiais ar kaušeliu veganiškų ar tiesiog jūsų mėgstamų ledų.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą