~LT~
Pusryčiai man šventas dalykas. Visai nesvarbu, kas vyko vakar, tačiau dieną visada pradedu sočiais ir maistingais pusryčiais. Dėl laiko stokos dažniausiai tai būna jogurtas su namine granola ar tiesiog avižiniais dribsniais, įvairiais vaisiasi ir sėklomis. Tačiau bent kartą per savaitę stengiuosi save palepinti kiek kitokiais, šiek tiek daugiau laiko ir dėmesio reikalaujančiais pusryčiais.
Ir nors anksčiau buvau iš tų, kurie pro pirštus žiūrėjo į pusryčių svarbą, dabar puikiai suprantu jų naudą ir svarbą. Ypač mokyklos laikais buvau įsitikinusi, kad pusryčių man nereikia ir visais įmanomais būdais stengdavausi jų išvengti. Bet, ačiū Dievui, suaugau ir supratau labai daug dalykų - tad gyvenu daug sveikiau ir laimingiau.
Darbo metu suvartojamas cukraus kiekis natūraliai pasaktina jo beveik nevartoti namie. Todėl džiaugiuosi, kai išbandau receptus, kuriuose jis keičiamas gamtoje randamais saldikliais - medumi, datulėmis ir pan.
Šis receptas iš tų, kuriems reikės sugaišti šiek tiek daugiau ir taip ryte brangaus laiko, bet savaitgaliui - puikus variantas. Kas pasakė, kad pusryčių metu negalime mėgautis nuostabiu šokoladiniu pudingu, kuris dar ne tik kad super maistingas, bet ir be galo skanus?
Tiesa, jam naudojau naminį migdolų pieną, kuris man buvo tikrų tikriausias metų atradimas! Rekomenduoju išbandyti, nes pagaminti lengva, o į parduotuvėse randamą migdolų pieną net nepanašu! Į pudingą iš pradžių pilkite pusę puodelio, o jei norisi kiek skystesnio - įpilkite daugiau.
Bananą patariama užšaldyti (geriausia iš vakaro) - taip pudingas bus labiau kreminės konsistencijos.
~GR~
Το πρωϊνό για εμένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και δεν έχει καμία σημασία τι έφαγα χθες, την ημέρα μου ξεκινάω με ένα πλούσιο και γεμάτο με θρεπτικές αξίες πρωϊνό. Συνήθως αυτό είναι γιαούρτι με σπιτική γκρανόλα ή απλά με νιφάδες βρώμη, με διάφορους ξηρούς καρπούς και φρούτα. Αλλά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα προσπαθώ να φτιάξω κάτι διαφορετικό, κάτι που θέλει λίγη ώρα παραπάνω αλλά το αξίζει και κάνει τη διαφορά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν πάντα έτσι. Παλιά, ειδικά στο σχολείο, ήμουν από αυτούς που θεωρούσε το πρωϊνό τελείως ασήμαντο πράγμα και με την πρώτη ευκαιρία προσπαθούσα να το αποφύγω γιατί απλά νόμισα ότι δεν το χρειάζομαι. Ευτυχώς, μεγάλωσα, ωρίμασα και έτσι ζω μια καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή.
Η ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνω στη δουλειά με ένα φυσικό τρόπο με κάνει να μη το τρώω στο σπίτι σχεδόν καθόλου. Γι'αυτό χαίρομαι πολύ όταν δοκιμάζω κάποιες συνταγές που τη ζάχαρη αντικαταστατά κάποιο φυσικό προϊόν - το μέλι, οι χουρμάδες κλπ.
Αυτή η συνταγή είναι από αυτές που θα χρειαστείτε λίγο χρόνο παραπάνω αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά αξίζει - ειδικά για πρωϊνό του σαββατοκύριακου. Ποιος έχει πει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε μια κρέμα σοκολάτας για πρωϊνό, η οποία είναι καλή για εμάς και τόσο νόστιμη?
Α, και αυτή τη φορά χρησιμοποίησα σπιτικό γάλα αμυγδάλου (πως να το φτιάξετε, μπορείτε να βρείτε εδώ, αν διαβάζετε στα αγγλικά) - αυτό το γάλα ήταν ανακάλυψη, μη σου πω, της χρονιάς! Πραγματικά, αν σας αρέσουν γάλατα από ξηρούς καρπούς, προτείνω να δοκιμάσετε να το φτιάξετε στο σπίτι. Αυτά τα γάλατα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ!
Στη συνταγή βάζουμε κατεψυγμένη μπανάνα (καλύτερα να τη βάλετε στην κατάψυξη αποβραδίς) - αυτό (και το αβοκάντο φυσικά) θα δώσει αυτή τη κρεμώδης υφή στην κρέμα μας.
~LT~
Šokoladinis pusryčių pudingas
Receptas pagal Emilie Eats.
1 nemažai porcijai
Puodelis - 250 ml
1/2 - 1 puodelio migdolų pieno
1 valg. š. medaus arba 4 - 5 datulių
1 banano, šaldyto
1/2 avokado
1.5 valg. š. nesaldintos kakavos
Patiekimui - avižinių dribsnių, granolos, kokoso drožlių, mėgstamų riešutų ir vaisių
Perpjaukite pusiau avokadą, nulupkite odelę ir supjaustykite stambiais gabalėliais.
Į greitaeigį blenderį ar maisto smulkintuvą supilkite 1/2 puodelio migdolų pieno, įdėkite medaus, šaldytą bananą, avokado gabaliukus ir kakavą. Pulsuodami plakite, kol gausite kreminės konsistencijos pudingą. Jei jis labai tirštas, įpilkite dar šiek tiek migdolų pieno.
Supilkite pudingą į dubenėlį, ant viršaus išdėliokite norimus priedus ir patiekite.
~GR~
Βαθμός δυσκολίας - εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας - 10 λεπτά
Κρέμα σοκολάτας για πρωϊνό
Η συνταγή από το μπλογ Emilie Eats.
Για 1 πλούσια μερίδα
Φλιτζάνι - 250 ml
1/2 - 1 φλ. γάλα αμυγδάλου
1 κουτ. σ. μέλι ή 4 - 5 χουρμάδες
1 μπανάνα, κατεψυγμένη
1/2 αβοκάντο
1.5 κουτ. σ. κακάο, άγλυκο
Για το σερβίρισμα - νιφάδες βρώμη, γκρανόλα, ινδική καρύδα, ξηροί καρποί και φρούτα της αρεσκείας σας
Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, βγάζουμε το κουκούτσι, το ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, προσθέτουμε το μέλι, τη μπανάνα, το αβοκάντο και το κακάο. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε από πάνω ότι μας αρέσει και σερβίρουμε.
Pusryčiai man šventas dalykas. Visai nesvarbu, kas vyko vakar, tačiau dieną visada pradedu sočiais ir maistingais pusryčiais. Dėl laiko stokos dažniausiai tai būna jogurtas su namine granola ar tiesiog avižiniais dribsniais, įvairiais vaisiasi ir sėklomis. Tačiau bent kartą per savaitę stengiuosi save palepinti kiek kitokiais, šiek tiek daugiau laiko ir dėmesio reikalaujančiais pusryčiais.
Ir nors anksčiau buvau iš tų, kurie pro pirštus žiūrėjo į pusryčių svarbą, dabar puikiai suprantu jų naudą ir svarbą. Ypač mokyklos laikais buvau įsitikinusi, kad pusryčių man nereikia ir visais įmanomais būdais stengdavausi jų išvengti. Bet, ačiū Dievui, suaugau ir supratau labai daug dalykų - tad gyvenu daug sveikiau ir laimingiau.
Darbo metu suvartojamas cukraus kiekis natūraliai pasaktina jo beveik nevartoti namie. Todėl džiaugiuosi, kai išbandau receptus, kuriuose jis keičiamas gamtoje randamais saldikliais - medumi, datulėmis ir pan.
Šis receptas iš tų, kuriems reikės sugaišti šiek tiek daugiau ir taip ryte brangaus laiko, bet savaitgaliui - puikus variantas. Kas pasakė, kad pusryčių metu negalime mėgautis nuostabiu šokoladiniu pudingu, kuris dar ne tik kad super maistingas, bet ir be galo skanus?
Tiesa, jam naudojau naminį migdolų pieną, kuris man buvo tikrų tikriausias metų atradimas! Rekomenduoju išbandyti, nes pagaminti lengva, o į parduotuvėse randamą migdolų pieną net nepanašu! Į pudingą iš pradžių pilkite pusę puodelio, o jei norisi kiek skystesnio - įpilkite daugiau.
Bananą patariama užšaldyti (geriausia iš vakaro) - taip pudingas bus labiau kreminės konsistencijos.
~GR~
Το πρωϊνό για εμένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και δεν έχει καμία σημασία τι έφαγα χθες, την ημέρα μου ξεκινάω με ένα πλούσιο και γεμάτο με θρεπτικές αξίες πρωϊνό. Συνήθως αυτό είναι γιαούρτι με σπιτική γκρανόλα ή απλά με νιφάδες βρώμη, με διάφορους ξηρούς καρπούς και φρούτα. Αλλά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα προσπαθώ να φτιάξω κάτι διαφορετικό, κάτι που θέλει λίγη ώρα παραπάνω αλλά το αξίζει και κάνει τη διαφορά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν πάντα έτσι. Παλιά, ειδικά στο σχολείο, ήμουν από αυτούς που θεωρούσε το πρωϊνό τελείως ασήμαντο πράγμα και με την πρώτη ευκαιρία προσπαθούσα να το αποφύγω γιατί απλά νόμισα ότι δεν το χρειάζομαι. Ευτυχώς, μεγάλωσα, ωρίμασα και έτσι ζω μια καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή.
Η ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνω στη δουλειά με ένα φυσικό τρόπο με κάνει να μη το τρώω στο σπίτι σχεδόν καθόλου. Γι'αυτό χαίρομαι πολύ όταν δοκιμάζω κάποιες συνταγές που τη ζάχαρη αντικαταστατά κάποιο φυσικό προϊόν - το μέλι, οι χουρμάδες κλπ.
Αυτή η συνταγή είναι από αυτές που θα χρειαστείτε λίγο χρόνο παραπάνω αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά αξίζει - ειδικά για πρωϊνό του σαββατοκύριακου. Ποιος έχει πει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε μια κρέμα σοκολάτας για πρωϊνό, η οποία είναι καλή για εμάς και τόσο νόστιμη?
Α, και αυτή τη φορά χρησιμοποίησα σπιτικό γάλα αμυγδάλου (πως να το φτιάξετε, μπορείτε να βρείτε εδώ, αν διαβάζετε στα αγγλικά) - αυτό το γάλα ήταν ανακάλυψη, μη σου πω, της χρονιάς! Πραγματικά, αν σας αρέσουν γάλατα από ξηρούς καρπούς, προτείνω να δοκιμάσετε να το φτιάξετε στο σπίτι. Αυτά τα γάλατα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ!
Στη συνταγή βάζουμε κατεψυγμένη μπανάνα (καλύτερα να τη βάλετε στην κατάψυξη αποβραδίς) - αυτό (και το αβοκάντο φυσικά) θα δώσει αυτή τη κρεμώδης υφή στην κρέμα μας.
~LT~
Šokoladinis pusryčių pudingas
Receptas pagal Emilie Eats.
1 nemažai porcijai
Puodelis - 250 ml
1/2 - 1 puodelio migdolų pieno
1 valg. š. medaus arba 4 - 5 datulių
1 banano, šaldyto
1/2 avokado
1.5 valg. š. nesaldintos kakavos
Patiekimui - avižinių dribsnių, granolos, kokoso drožlių, mėgstamų riešutų ir vaisių
Perpjaukite pusiau avokadą, nulupkite odelę ir supjaustykite stambiais gabalėliais.
Į greitaeigį blenderį ar maisto smulkintuvą supilkite 1/2 puodelio migdolų pieno, įdėkite medaus, šaldytą bananą, avokado gabaliukus ir kakavą. Pulsuodami plakite, kol gausite kreminės konsistencijos pudingą. Jei jis labai tirštas, įpilkite dar šiek tiek migdolų pieno.
Supilkite pudingą į dubenėlį, ant viršaus išdėliokite norimus priedus ir patiekite.
~GR~
Βαθμός δυσκολίας - εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας - 10 λεπτά
Κρέμα σοκολάτας για πρωϊνό
Η συνταγή από το μπλογ Emilie Eats.
Για 1 πλούσια μερίδα
Φλιτζάνι - 250 ml
1/2 - 1 φλ. γάλα αμυγδάλου
1 κουτ. σ. μέλι ή 4 - 5 χουρμάδες
1 μπανάνα, κατεψυγμένη
1/2 αβοκάντο
1.5 κουτ. σ. κακάο, άγλυκο
Για το σερβίρισμα - νιφάδες βρώμη, γκρανόλα, ινδική καρύδα, ξηροί καρποί και φρούτα της αρεσκείας σας
Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, βγάζουμε το κουκούτσι, το ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, προσθέτουμε το μέλι, τη μπανάνα, το αβοκάντο και το κακάο. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε από πάνω ότι μας αρέσει και σερβίρουμε.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą