2015 m. rugpjūčio 28 d., penktadienis

Pusryčių blyneliai / Πρωϊνά πάνκεικς

~LT~

Nėra geresnio būdo pradėti dieną nei išsikepti kalną blynelių ir su puodeliu kavos šauniai papusryčiauti. Blynelius kepiau jau senokai, tad šiandien pabudusi sugalvojau, kad metas paįvairinti pusryčių valgiaraštį. Šie blyneliai ne tik labai purūs, bet ir sveikesni, nei įprasti. Miltus galite naudoti ir speltos ar pilno grūdo - šiandien po ranka turėjau tik paprastus baltus miltus. Kitą kartą tuo pasirūpinsiu iš anksto ir blyneliai bus dar sveikesni. 



~GR~ 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου από το να φτιάξεις ένα βουνό πάνκεικς και μαζί με το ωραίο καφεδάκι να τα φας για πρωϊνό. Έχω καιρό να φτιάξω πάνκεις οπότε σήμερα με το που ξύπνησα αποφάσισα - ήρθε η ώρα να φέρω κάτι καινούριο στο πρωϊνό μενού. Αυτά τα πάνκεικς εκτούς του ότι είναι πολύ αφράτα, είναι και πιο υγιεινά από τα κλασικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι σίτου σπέλτα ή ολικής - εγώ σήμερα στο ντουλάπι βρήκα μόνο το κανονικό - για όλες της χρήσεις - αλεύρι. Την επόμενη φορά σίγουρα θα φροντίσω να έχω αλεύρι ολικής για να έχω ακόμα πιο υγιεινό πρωϊνό!


~LT~

9 dideliems storiems blyneliams



  • 160 g miltų
  • 100 g avižinių dribsnių (greito paruošimo)
  • 20 g rudojo cukraus
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. kepinių sodos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. cinamono
  • 400 g pasukų
  • 100 g graikiško jogurto (tiršto, natūralaus)
  • 2 kiaušinių
  • 30 g sviesto, lydyto, atvėsinto
Išlydykite sviestą ir palikite, kad pravėstų.
Dubenyje sumaišykite pasukas, jogurtą ir kiaušinius.
Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cukrų, kepimo miltelius, kepinių sodą, druską, cinamoną. 
Suberkite sausus ingredientus į pasukų mišinį. Įmaišykite lydytą sviestą.
Palikite šaldytuve 20 minučių, kad tešla šiek tiek išbrinktų.

Įkaitinkite keptuvę, jei reikia, patepkite riebalais. 
Dėkite po samtį tešlos ir kepkite, kol paviršiuje susidarys skylutes ir krašteliai bus apkepę, tuomet apverskite ir kepkite, kol paruduos. 


~GR~

Για 9 μεγάλα πάνκεικς


  • 160 γ αλεύρι
  • 100 γ νιφάδες βρόμη
  • 20 γ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γ. σόδα
  • 1/2 κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. κανέλα
  • 400 γ αριάνι
  • 100 γ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 30 γ βούτυρο, λιωμένο, κρύο
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε την αριάνι, το γιαούρτι και τ αυγά.
Στην άλλη μπασίνα ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρόμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα. 
Προσθέτουμε τις σκόνες στο μείγμα της αριάνης. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε. 
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά να ωριμάσει το μείγμα.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι, αλείφουμε με λίγο βούτυρο αν χρειάζεται, βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą