2015 m. vasario 11 d., trečiadienis

Šokoladiniai putėsiai/ Μους σοκολάτας

~LT~

Kai kasdien mes taip skubame, labai dažnai nelieka laiko sustoti ir pasilepinti.
Lieka tik savaitgaliai, kurie, regis, ištirpsta. Tad kodėl nepasigaminus deserto, kuriam nereikia tiek daug laiko ir pastangų?


Tokie skanėstai būna tikri gelbėtojai, kurie atneša daug malonumo neįdedant per daug pastangų.



~GR~


Λόγω των γρήγορων ρυθμών ζωής της καθημερινότητας, πολλές φορές ξεχνάμε να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και ο χρόνος που μας αφιερώνουμε είναι ελάχιστος.
Μόνο τα σαββατοκύριακα μας έχουν μείνει αλλά και αυτά, δυστυχώς, εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα. Και έτσι, γιατί να μην φτιάξουμε κάποιο επιδόρπιο το οποίο δεν θα ζητήσει πολλές προσπάθειες και χρόνο?


Τέτοια γλυκά είναι πραγματικοί σωτήρες, οι οποίοι μας φέρνουν πολύ χαρά χωρίς πολύ κόπο.

~LT~

Šokoladiniai putėsiai su kavos gaidele


4-6 taurėms

  • 400 g grietinėlės (36 % riebumo)
  • 60 g cukraus pudros
  • 125 g juodojo šokolado
  • 55 g stiprios kavos
  • 2 g želatinos
  • 45 g pieno
Grietinėlę išplakame kartu su cukraus pudra iki švelnaus standumo putų. Padedame į šaldytuvą,
Šokoladą išlydome mikrobangų krosnelėje ar ant garų vonelės.
Sumaišome su kava.
Želatiną išbrinkiname šaltame vandenyje (aš naudojau želatiną lapeliais, jei naudojate birią - ją brinkiname pagal pakuotės nurodymus).
Pakaitiname pieną, į jį įdedame išbrinkusią, nugręžtą želatiną, maišome, kol ji išsilydys.
Supilame pieną į šokoladą, iš centro sukamaisiais judesiais maišome, kol viskas gerai išsimaišys.
Į šokoladą sudedame pusę plaktos grietinėlės, lėtais judesiais išmaišome, stengiantis per daug neišmaišyti.
Sudedame likusią dalį grietinėlės (paliekame šiek tiek grietinėlės papuošimui), gerai ir atsargiai išmaišome.
Supilstome konditerinio maišelio pagalba į taures ir paliekame per naktį sustingti,
Papuošiame plakta grietinėle, sausainių trupiniais ar šokolado drožlėmis.



~GR~


Μους σοκολάτας με άρωμα καφέ 


Για 4-6 ποτήρια

  • 400 γρ κρέμα γάλακτος (36 % λιπαρά)
  • 60 γρ ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 55 γρ εσπρέσο καφέ, ή δυνατό καφέ
  • 2 γρ ζελατίνη (σε φύλλα)
  • 45 γρ γάλα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε απαλή σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν-μαρί.
Προσθέτουμε τον καφέ, ανακατεύουμε καλά.
Μουλιάζουμε στο κρύο νερό τη ζελατίνη.
Ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε τη στραγγισμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το γάλα στη σοκολάτα, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί, απαλά ανακατεύουμε χωρίς πολλές κινήσεις (να μη χάσουμε τον όγκο). Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί (κρατάμε λίγη ποσότητα για διακόσμηση).
Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μους και γεμίζουμε τα ποτήρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα να σφίξει.


Ντεκοράρουμε με σαντιγί, τριμμένο μπισκότο ή τρίμμα σοκολάτας.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą