2013 m. spalio 2 d., trečiadienis

Morkų ir kokosų pieno tiršta sriuba

Šiandien gavau savo taip lauktą desertų knygą!! Koks neapsakomas džiaugsmas. Namie dar guli ir VMG žurnalas-albumas, kuris irgi toks įdomus. Dilema, kaip padalinti laiką, kai jo taip nėra :) Norisi griebti abu ir vartyt, vartyti... Bet, už nugaros laukiantys darbai patys nepasidarys, tad tenka skaudančia širdimi nuo jų atsiplėšti ir grįžti vakare.
Mes sriubą valgome labai retai, tik tada, kai užeina stiprus vidinis poreikis. Dabar, kai abu sirguliuojame, buvo ta akimirka, kai jos norėjome. Ilgai svarsčiau, kokią gi čia pagaminus ir sesuo pamėtėjo idėją gaminti morkų sriubą. Iš pradžių dar dvejojau, bet galiausiai sutikau :)


Recepto idėjos sėmiausi iš Pabandykim sveikiau ir A dash of Faith.
Turėjau namie jau senokai pirkto kokosų pieno, nes tada maniau, kad labai jis man reikalingas, bet, sunaudojus jį tik šiandien (nuo vasaros pradžios), galiu pasakyti, jog turbūt nebuvo jau ir toks reikalingas :)
Na, bet vis tiek radau, kur jį panaudoti.


Dviems asmenims:
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 700 g morkų, pjaustytų kvadratėliais
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 1 arb. šaukšt. kario miltelių
  • 1 arb. šaukšt. Garam Masala prieskonių
  • druskos, pipirų
  • 50 g rudųjų lęšių
  • 300 ml (3/4 skardinės) kokosų pieno
  • ciberžolės (spalvai pagyvinti)
Alyvuogių aliejuje pakepiname susmulkintą svogūną. Kai jis suminkštėja, pakepiname česnaką. 
Pridedame susmulkintas morkas ir pakepiname porą minučių. Suberiame prieskonius, užpilame sultiniu, suberiame lęšius. Verdame ant vidutinės ugnies apie 20-30 min., kol morkos ir lęšiai suminkštėja. 
Sutriname sriubą trintuvu iki košės konsistencijos. Supilame pamažu kokosų pieną, maišydami, kol pasieksime norimo tirštumo konsistenciją (paliekame porą šaukštų pieno, papuošimui patiekiant). Įberiame ciberžolės, išmaišome ir patiekiame.
Aš, kadangi norėjau dar šiokio tokio pikantiškumo, įmaišiau ir 1/2 arb. šaukšt. harisos pastos :)


~Recipe in English~
  • 1 medium onion
  • 2 cloves of garlic
  • 700 g carrots, peeled and cut in dices
  • 500 ml vegetable stock
  • 1tsp curry powder
  • 1 tsp Garam Masala powder
  • salt, pepper
  • 50 g brown lentils
  • 300 ml (3/4 of can) coconut milk
  • curcuma powder (to intense the colour)
Warm the olive oil in a saucepan. Add finely chopped onion and sauté until tender. Add minced garlic.
Add diced carrots, sauté for few minutes. 
Add the spices, lentils, stock and bring to boil. Reduce the heat, boil until carrots and lentils are tender, about 30 minutes. 
Purée the soup with a blender until smooth. Thin the soup with coconut milk until you reach the consistency you like (leave some milk to decore when you serve). Add some curcuma powder to achieve more vivid colour and serve.

3 komentarai:

  1. Labai gardžiai atrodo :) Ir ta spalva tokia gražiai saulėta, kaip tik niūrioms rudens dienoms praskaidrinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kokia desertų knyga? :) noooriu moliūgų sriubos, dar šiemet nevalgiau...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taaip, Asta :) Kaip saulės spindulėlis - ir sušildo, ir nusišypsoti priverčia :)
    Indre, knyga Philippe Conticini, Thierry Teyssier "La patisserie des reves", jau buvau minėjusi ankstesniame įraše, kad labai norėčiau į tą kepyklėlę nuvykti Prancuzijoje. O iki tol, skanausiu iš šios knygos :)))

    AtsakytiPanaikinti