2013 m. rugsėjo 26 d., ketvirtadienis

Marinuoti pievagrybiai

Vakar pamačiau nuotrauką šių marinuotų grybukų (ir vėl aš su tom nuotraukom :D), kad iš karto supratau, jog jie bus šiandieniniai pietūs. Nors recepte naudojami Portobelo grybai, aš naudojau didesnius pievagrybius.
Buvo labai skanu!


Receptas iš Dinners and Dreams tinklaraščio.
Dviems porcijoms naudojau:
  • 2 valg. šaukšt. Harissa padažo
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
  • 4 valg. šaukšt. balzaminio acto
  • 2 arb. šaukšt. raudonėlio (džiovinto)
  • 4 didokų pievagrybių
Pievagrybius nulupame, perpjauname pusiau.
Dubenyje sumaišome visus likusius ingredientus. Sudedame pievagrybius, gerai pamaišome, pavartome, kad pasidengtų marinatu tolygiai ir paliekame pusvalandžiui.
Sumauname ant medinio iešmelio po keturias pievagrybių puseles. Kepame grilinėje keptuvėje po 5 minutes iš abiejų pusių arba 180 C orkaitėje 10-12 minučių.


Aš juos valgiau pasidarydama sumuštinį - prancūzišką pilno grudo bagetę įpjauname išilgai, patepame likusiu marinatu, dedame mėgstamo sūrio ir keptus pievagrybius. Labai labai skanu!

~Recipe in English~
  • 2 Tbl Harissa
  • 2 Tbl olive oil
  • 4 Tbl balsamic vinegar
  • 2 Tsp oregano
  • 4 baby portobelo (or other white mushrooms)
Peel mushrooms and cut in half.
In a bowl, whisk the rest ingredients. Add mushrooms, toss well to coat. Leave to marinate for 30 minutes.
Thread the mushrooms onto bamboo skewers and grill in a grill-pan for 5 minutes on each side or in the preheated to 180 C oven for 10-12 minutes.

2 komentarai:

  1. Mmm man patinka. Šaldytuve stovi ir liūdi pievagrybiai - jei dar 7dienį bus geri - išmėginsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. mm smagu :) tikiuosi, kad patiks! :)

    AtsakytiPanaikinti