2012 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Keksiukai, kurie turėjo būti su kava

Taip taip, turėjo.. Įdėjau per mažai kavos, nes tą dieną taip blogai susišvietė mano galvoje, kad gavosi, jog tos kavos net nesijuto beveik. Na ką, bent jau spalva buvo, bet ir tai, didesnę įtaką davė kakava, regis, o ne kava. Tiek jau to, buvo be galo skanu vis tiek.


Gaminau pagal Gamyklėlės receptą, kuriame šie keksiukai pūpsojo labai jau dailiai, tad atsispirti buvo neįmanoma. Iš tiesų būtent tą dieną jų gaminti neketinau, bet buvo kažkokią atbula diena, viskas, ką bandžiau padaryti, iškepti tiesiog nesigavo, tad iš nevilties, kad jau einant į svečius negi nieko nenusinešiu, griebiausi šių keksiukų. Maniau, kad ir šie nesigaus skanūs, bet laimei laimei, jie buvo labai drėgni, minkšti, purūs ir, svarbiausia, skanūs!

  • 150 g kambario temperatūros sviesto
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 150 g miltų
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • 15 g kakavos
  • 50 ml pieno (prireikė kiek mažiau)
  • 5 a.š stiprios kavos, naudojau (aš sugalvojau kažkodėl dėti tik 1.5, net neklauskit, kodėl - neatsakysiu :) )
Minkštą sviestą išsukame su el. plaktuvu ar mediniu šaukštu, kol spalva gerokai pašviesėja ir sviestas tampa purus. Beriame cukrų ir tęsiame plakimą. Įmušame vienas-vienas kiaušinius, po pirmojo gerai išplakant masę. Taip pat ir po antrojo.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, sijojame po truputį į bendrą tešlą. Kadangi tešla taps kietoka, pilame po truputį pieną iki tešla tampa norimo tirštumo.
Atidedame 1/3 dalį tešlos ir sumaišome ją su kakava ir kava.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C, dedame į keksiukų formą popieriukus, pripildome iki pusės šviesia tešlą, ir ant viršaus užpilame kakavinės tešlos. Man, kad ir kiek stengiausi taupiai dėlioti tešlą, išėjo tik 8 keksiukai. Kepame apie 20-25 min.

Kadangi norėjau neštis į svečius, man jie labai paprasti atrodė, tad dar papuošiau naudodama priemones, kurias gavau per šventinę akciją Kalėdų senelis slapukas, nuo Indrės! Taip pat išsikepiau ir du "keksiukus-arbatas", taip pat naudodama dovanėlę. Buvo tikraaai daug skaniau valgyti, kai taip šmaikščiai pateikta.

4 komentarai:

  1. Vakar gaminau šituos gražuolius keksiukus. Labai labai net nenuvylė, nors ir gąsdino sviestas :) Gal tik šiek tiek cukraus ir norėtųsi daugiau :) Šiaip tikrai visiems patiko, šiandien dar su kolegėmis darbe užbaigėm paskutinius :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, tikrai gardūs, o dar papuošus kaip išradingiau, net labai išvaizdūs ir tinkami nustebinti svečius ar draugus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laaaabai skanus :) tik truputi patobulinau, i vidu dedu tirpinta pieniska sokolada, kuris valgant issipila :))) niamu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ooo.. net neabejoju, kad turėjo būti net labai gardu su tokiu užslėptu siurprizu :)

    AtsakytiPanaikinti