2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Įdarytos bulvės

Nieko nelaukdama noriu pasidalinti puikia idėja pietums, kai norisi ko sočiau, kad būtų galima sušilti ir jaustis gerai. Šiandien nusprendžiau, kad būtent kažko tokio ir noriu. Pasirinkimų buvo keletas, bet labai tvirtai žinojau, kad noriu, jog tai būtų su bulvėmis - švilpikai, kugelis, įdarytos bulvių puselės. Gaminau pastarąsias, nes tiesiog mintyse atrodė, jog bus geriausias variantas, neįdedant per daug pastangų - sekmadienis, visgi!


Receptuką radau Laisvalaikis virtuvėje, tik neturėjau grietinėlės, tad naudojau pieną ir šaukštą miltų.
Reikės:
  • 4 didesnės bulvės
  • druskos, aliejaus
  • mėgstamos mėsos (aš naudojau šalto rūkymo dešrą)
  • svogūno
  • pomidoro
  • pieno
  • 1 valg. šaukšt. miltų
  • pipirų
  • tarkuoto kieto sūrio
Bulves labai kruopščiai nuplauname (galima patrinti ir su šiurkščiąja kempinėlės puse), dedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol kiek suminkštėja. Nusunkiame vandenį, aptepame kiekvieną bulvę aliejumi, ištriname druska, subadome visas bulves šakute ir dedame į skardą (folija neuždengiame). Kepame įkaitintoje iki 200 C orkaitėje apie 30-40 min., patikriname peiliu ar minkštos, tuomet ištraukiame iš orkaitės. Perpjauname pusiau, kai šiek tiek atvėsta, šaukštu išskobiame vidurį, palikdami kraštelius. 


Kol kepa bulvės, pasiruošiame įdarą. 
Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, tuomet nedideliais kubeliais pjaustytą pomidorą, galiausiai mėsą ar dešrą. Kepiname, kol viskas gražiai apskrunda. Pilame šiek tiek pieno ir dedame šaukštą miltų, gerai išmaišome, jei trūksta skysčio, pilame dar šiek tiek pieno, kol gauname tirštos konsistencijos padažą. 
Šakute sutriname iš vidurių išskobtas bulves ir jas sumaišome su pasiruoštu padažu. Dedame įdarą į bulvių "laivelius", apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame 200 C orkaitėje apie 10 min. arba kol išsilydo sūris. 


Man buvo taip skanu, kad nesinorėjo nieko kito šalia jų. Tikrai sotus, maloniai užpildantis skrandį ir širdį patiekalas, puikiai tinkantis kai šaldytuvo turinys ne toks gausus, kampe stovi bulvių maišas, o tu vis vien nori skaniai pavalgyti :)

2 komentarai:

  1. Kaip džiugu matyti ir skaityti :) man šis patiekaliukas irgi vienas iš favoritų, tik aš jį gaminu kai atsiranda šviežių bulvikių, tada skaniausia, ir odelė būna plonutė.
    Mmm gardžiai atrodo, kaip užsimaniau :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reda, būtinai reikės išbandyti, kai atsiras šviežių bulvių :) neabejoju, kad skonis dar tobulesnis :)

    AtsakytiPanaikinti