2018 m. kovo 18 d., sekmadienis

Veganiški pusryčių blyneliai / Flyffy vegan pancakes

~EN~



Hello my dear friends! 
It's been a bit more than 6 months since I wrote my last recipe here in my sweet home of Inga's Sweeterie. 
So good to be back, to brush a thick layer of dust, to open the windows and let the sunshine in. 
Those who follow me on Instagram and Facebook know that I've been working a lot there but hardly had the time to write something here. Well to be honest, the time was not the issue. I just didn't want to. You know the feeling that comes when you do something for quite a long time and get tired of it? Well that's what happened to me. I realized that I need a break in case I want to keep my blog alive. So I did. 
And now I'm coming back full of energy, feeling happy and with lots of great ideas! 


I'm coming back with a recipe of the wonderful pancakes that melt my heart. And the texture is just right - so fluffy!! Delicious and amazing! They are also dairy and egg free as I'm in the middle of my vegan period! 
Breakfast is my favorite meal of the day so I can spend a lot of time preparing it without having any problems. I adore setting the table, making some pancakes, coffee and other stuff. And then just sit down, relax and enjoy! 


Ceramics from EA Ceramic Studio from Crete!


Fluffy vegan pancakes

Idea of the recipe from here

Yield: ~30 pancakes
Cup - 250 ml

1 medium banana
1 flax egg (1 tbsp ground flax seed + 3 tbsp water)
2 cups non dairy milk (I used almond)
2 tsp apple cider vinegar
3 tbsp coconut oil, melted (or any other odorless oil)
½ cups flour (you can spelt)
2 tsp baking powder
2 tsp baking soda
 tsp salt
2 tbsp sugar (you can use coconut sugar)

  • In a bowl smash banana using fork. In another small bowl make the flax egg - mix ground flax seed with water and leave for a few minutes to absorb. Add to banana and mix it well.
  • Add sugar and mix to incorporate.
  • Add cider vinegar to milk and leave for a few minutes to curdl. Add to banana mixture, mix well. 
  • Add the oil.
  • In a separate bowl mix flour with baking powder, baking soda and salt. 
  • Add dry ingredients into the wet. Mix carefully not to leave any lumps.
  • Heat some oil in a frying pan. Using two spoons scoop 4-5 pancakes to the pan. Cook each side for 1 minute or carefully lift one corner and check if the color is right. Flip and cook for one more minute. 
  • Serve with seasonal fruits, honey or maple syrurp.
~LT~

Sveiki mielieji!
Kiek daugiau nei po pusės metų petraukos grįžtu į savo saldžius namus, į Inga's Sweeterie tinklaraštį. 

Taip gera grįžti, nupūsti storą dulkių sluoksnį, atverti langus ir įleisti saulės šviesos. 
Tie, kas mane seka Instagram ir Facebook paskyrose, žino, kad ten labai aktyviai dirbu, bet prisėsti parašyti vis nebuvo kada. Tiksliau, nebuvo noro. Žinote, kaip būna, kad atrodo, jog pavargai nuo to, ką ilgai darai ir natūraliai reikia pertraukos. Tad štai, ėmiau ir pasidariau ją. 
Grįžtu atsigavusi, laiminga ir pilna įkvėpimo! 



Sugrįžtu su be galo skaniais blyneliais, kurie mane sužavėjo savo tekstūra - tokie minkštučiai, o jau kvapnūs ir tokie puikūs! 
Pusryčiai man yra pats geriausias ir mieliausias dienos metas. Man be proto patinka gražiai paruošti pusryčiai. Todėl man niekada negaila tam sugaišto laiko, nes kai atsisėdi prie stalo, o akys trykšta džiaugsmu dėl to, ką sukūrei, argi dar kažko reikia? :)
Kadangi šiuo metu gyvenu veganiškos mitybos ritmu, šie blyneliai yra be pieno produktų ir kiaušinių. 


Indai, kurti nuostabiųjų EA Cermic Studio iš Kretos!

Veganiški blyneliai
Recepto idėja iš čia.
Puodelis - 250 ml

~30 blynelių

1 vidutinio dydžio bananas
1 valg. š. maltų linų sėmenų
3 valg. š. vandens
2 puodeliai augalinės kilmės pieno (naudojau migdolų)
2 arb. š. obuolių sidro acto
3 valg. š. kokosų aliejausm lydyto (arba bekvapio aliejaus)
2,5 puodelių miltų (galima naudoti speltos)
2 arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. kepinių sodos
1/4 arb. š. druskos
2 valg. š. cukraus (galima keisti kokoso žiedų cukrumi)

  • Dubenyje šakute sutrinkite bananą.
  • Atskirame indelyje sumaišykite linų sėmenis su vandeniu. Palikite keletui minučių, kad išbrinktų. Įmaišykite į sutrintą bananą. 
  • Suberkite cukrų ir permaišykite. 
  • Pieną sumaišykite su actu, palikite keletui minučių, kol pieną sutrauks. Supilkite į dubenį, kuriame yra bananas. Šluotele išmaišykite. 
  • Supilkite aliejų ir permaišykite.
  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. 
  • Pamažu suberkite sausus ingredientus į šlapius. Maišykite, kol tešla gerai išsimaišys ir neliks sausų gumulėlių.
  • Įkaitinkite keptuvę. Patepkite aliejumi (tik pirmąjį kartą, kad nepriliptų).
  • Dviem šaukštais formuokite blynelius, kepkite po ~1 minutę iš kiekvienos pusės, arba lengvai kilstelkite kraštelį ir jei blynelis jau parudavęs, jį apverskite. 
  • Patiekite su mėgstamomis uogomis, medumi ar klevų sirupu, uogiene.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą