~LT~
Ar jaučiate, kaip greitai bėga laikas? Jau po keletos savaičių Kalėdos! Ta magiška ir pati gražiausia metų šventė, kuri man visada tokia ypatinga. Nė viena metų šventė manęs nesušildo iš vidaus taip, kaip Kalėdos. Dėl manęs, jos galėtų būti kelis kartus per metus.
Tik šiais metais laiko jomis pasidžiaugti visiškai nėra. Darbas darbas ir dar kartą nesibaigiantis darbas, po kurio ne tik kad svajoti nelieka laiko, bet ir jėgų pakilti nuo lovos. Bet stengiuosi nedejuoti, pati pasirinkau šitokį kelią, žinojau, kad mano profesijai šventės reiškia darbymetį, nors širdį ir spaudžia visvien.
Kalėdos tai gražiausia metų šventė, kuri skirta artimiesiems, susibūrimams, jaukumui, staigmenoms, šypsenoms, skanėstams, o kai tai dingsta, regis, niekas nebeturi tos magiškos prasmės. Kad šventinis laukimas nedingtų niekur, siūlau pasigrožėti nuostabiu mano draugės kūriniu - Kalėdiniu žurnaliuku - kuriame jos darytos nuotraukos man užgniaužia kvapą - nuostabios! Vaikučiai tokie gražūs, dekoracijos tokios švelnios ir tvyranti nuotaika tiesiog nepakartojama!
Esu romantikė ir svajotoja, tad kad ir kaip būtų sunku ar liūdna, bent jau savyje jaučiu tą artėjančių švenčių šiurpuliuką ir džiaugiuosi bent jau tuo. Vis kartoju sau, kad tai tik dar viena manojo kelio dalis, kurią turiu praeiti, norėdama patekti į kitą jo atkarpą. kuri, tikiu, kad bus daug malonesnė ir gražesnė.
O kol kas, vaišinu jus ne tokiu šventiniu, bet tikrai labai skaniu, drėgnu, su malonia rūgštele keksu su kiviais.
Turbūt šiaip niekada nebūčiau sugalvojusi kepti kekso su kiviais, nes kaip vaisiai man jie tokie šiaip sau, bet kai gavom jų didžiulę dėžę ir valgyti juos pabodo, nusprendžiau išbandyti ir tokiame variante.
Receptą radau Raspberri Cupcakes tinklaraštyje.
20 cm skersmens formai
- 30 g sviesto, lydyto
- 30 g rudojo cukraus
- 4-5 kivisi, nulupti ir supjaustyti 1 cm riekelėmis
- 100 g sviesto, kambario temperatūros
- 250 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 225 g miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 45 g kokoso drožlių
- 100 ml citrinos sulčių
- 80 ml kokosų pieno
Lydytą sviestą supilame į kepimo skardą ir tolygiai apibarstome ruduoju cukrumi.
Nuluptus ir supjaustytus kivius išdėliojame vienu sluoksniu skardoje, kad liktų kuo mažiau tuščių vietų.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, kol pabaltuoja ir tampa kreminės konsistencijos. Po vieną įmušame kiaušinius, išmaišome labai gerai.
Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kokoso drožles, citrinos sultis ir kokosų pieną.
Viską gerai išmaišome, kol gauname pakankamai tirštą tešlą.
Sukrečiame tešlą ant paruoštų kivių, šaukštu išlyginame paviršių.
Kepame įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 40 minučių.
Ištraukiame, paliekame 10 min, kad pravėstų ir tuomet atsargiai peiliu prabraukiame palei skardos kraštinę, kad pyragas atšoktų.
Uždėjus lėkštę apverčiame pyragą. Jei liko skardoje kivių riekelės, jas tiesiog perkeliame ant pyrago.
Atrodo pasakiškai. Būtinai pabandysiu jį pasigaminti! :)
AtsakytiPanaikinti