2014 m. gruodžio 17 d., trečiadienis

Sūrūs sausainiai/ Αλμυρά μπισκοτάκια

~LT~
Jei ir jūs dėliojate šventinių pietų meniu, bet niekaip nerandate to kažko, kuo nustebinti susirinkusiuosius jiems susėdus prie stalo, noriu pasidalinti labai skaniais sūriais sausainiais. 


Tirpstantys burnoje, itin lengvai pagaminami, sūrūs, galima pagardinti bet kokiais mėgstamais prieskoniais. 
Tokiems sausainiams nesugaišite daug laiko, bet rezultatu tikrai pavyks nustebinti ir pamaloninti visus susirinkusiuosius. O ir atrodys daug puošniau toks šventinis stalas. 


~GR~
Αν και εσείς τώρα φτιάχνετε το γιορτινό μενού αλλά δεν μπορείτε να βρείτε το κάτι σπέσιαλ με το οποίο θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με το που θα κάτσουν στο τραπέζι, θέλω να μοιραστώ μια συνταγή για αλμυρά μπισκοτάκια.
Λιώνουν στο στώμα, φτιάχνονται πανεύκολα και μπορείτε να τα φτιάξετε με οποιαδήποτε μπαχαρικά. 


Δεν θα χρειαστείτε να χάσετε πολύ χρόνο (ειδικά τέτοιες μέρες), αλλά με το αποτέλεσμα θα καταφέρετε να εκπλήξετε τους καλεσμένους. Και σίγουρα, το τραπέζι σας θα φαίνετε χίλιες φορές πιο εντυπωσιακό.



~LT~
~16 sausainių

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 133 g miltų
  • 33 g smulkių manų
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/2 arb. š. druskos
  • kumino, aitriosios paprikos (bukovo), kario ar kitų mėgstamų prieskonių
Minkštą sviestą išsukame su miltais, manais, kepimo milteliais ir druska, kol gauname vientisą tešlą. Suformuojame rutulį, įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve 15 minučių.

Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame 1 cm storio lakštą ir išpjaustome norimos formos sausainius. Apibarstome norimais prieskoniais,
Kepame įkaitintoje iki 200 C orkaitėje apie 25 minutes arba kol krašteliais gražiai paruduoja. Paliekame atvėsti.
Laikome sandariame indelyje.


~GR~

Για 16 μπισκοτάκια περίπου

  • 100 γ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 133 γ αλεύρι
  • 33 γ ψιλό σιμιγδάλι
  • 1/2 κουτ. γ. αλάτι
  • 1/2 κουτ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • κύμινο, μπούκοβο, κάρι ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας
Ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το σιμιγδάλι μέχρι να αποκτύσουμε μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

Τη τυλήγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. Με ένα κουπ-πατ κόβουμε τα μπισκοτάκια.
Ψήνουμε στους 200 C για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.
Τα κρατάμε σε αεροστεγώς δοχείο.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą