2014 m. birželio 12 d., ketvirtadienis

Špinatų ir braškių salotos

Gera įsitaisius ant grindų, klausant muzikos, žiūrėti per langą į tobulai žydrą dangų, kuriame nematyti nė vieno debesėlio, nė vieno objekto, kuris suterštų tą skaisčią spalvą. Tokie momentai mane nuneša toli į apmąstymų pasaulį. Nieko konkretaus galvoje nebūna, bet tuo pačiu tai taip magiška - sustoti akimirkoje ir nesidomėti, kas įvyks po 5 minučių. 
Nes pastarosiomis savaitėmis mano galva kaip niekad nerami. Daug minčių, mažai rezultatų. Tiek įvairios informacijos plūsta į mane, kad ji nebetelpa mano stalčiukuose, vis bandau surikiuoti, sustyguoti, tačiau retkarčiais daug lengviau užsimerkti ir užtrenkti tas nematomas duris. Ir įsitaisyti ant grindų, žiūrėti į dangų. 




Graikijoje jau įsibėgėjusi vasara ne tik kviečia prie jūros, bet ir skatina valgyti daug lengviau. Pamažu gausėjantis vaisių ir daržovių pasirinkimas nori nenori tampa pagrindiniu dienos maistu. 


 
Šias salotas norėjau išbandyti jau senokai, tik vis kas pasimaišydavo mano kelyje ir jas vis nustumdavau į šalį. 
Vaisiai kone vienintelis saldumynas, kuriuo mėgaujuosi pastarosiomis dienomis. Nes, jei ne dabar - tai kuomet? Norisi atsidžiaugti dar nepabodusiais gardumynais, nes vėliau juos norėsis išsaugoti žiemai, t.y. virti uogienes, kurias dievinu :) 



Salotų esmė labai paprasta
  • sauja špinatų ir kitų žalių gėrybių
  • 1 pomidoras
  • 5 vidutinio dydžio braškės
  • mėgstamo kietojo sūrio (naudojau tetos gamintą ožkų pieno kietąjį sūrį)
  • 1 valg. š. balzaminio acto
  • 1.5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
Špinatus ir salotų lapus kruopščiai nuplauname, nusausiname. Supjaustome ar suplėšome juos gabaliukais. 
Pomidorą supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Galima naudoti ir vyšninius pomidorus, bet aš mieliau renkuosi tradicinius, apvalius ir gražiai raudonus. 
Braškes perpjauname pusiau ar į keturias dalis. 
Pabarstome mėgstamo sūrio trupiniais. Užpilame balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Pagardiname druska bei pipirais. 
Valgome iš karto, nes tokių skanių momentų negalima atidėlioti :)

Recipe in English!
For 1 portion
  • a bunch of fresh spinach and any other greens you like 
  • 1 medium tomato
  • 5 medium strawberries
  • hard goat cheese (or any hard cheese of your choice)
  • 1 Tbl balsamic vinegar
  • 1.5 Tbl extra virgin olive oil 
  • salt, pepper
Wash, dry spinach and other greens that you are going to use. Cut or tear them with your hands. 
Cut tomato into cubes. You can also use cherry tomatoes but I'm a fan of regular-size and juicy red ones. 
Cut strawberries in half or in four. Sprinkle with cheese crumbs. 
Drizzle with balsamic vinegar and olive oil. Add some salt and pepper to taste. 
Enjoy!
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą