2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

Smidrai

Kai prekybos centro lentynose pasirodo naujos daržovės, jas griebiu iš karto. Gyvenant saloje, įvairesnių daržovių ar vaisių pasirinkimas retkarčiais būna keblokas, tad tokiais atvejais tikrai pradedi vertinti kiekvieną karts nuo karto pasirodančią naujovę.


Taip pro akis nepraslydo ir lentynoje pirmą kartą šiais metais pasirodę smidrai. O jie juk tokie vertingi! Negalėjau nepaimti, negalėjau nepasidaryti sau tokios vertingos dovanos.


  • ryšulėlis smidrų
  • druskos, pipirų
  • 2 kiaušinių
  • parmezano sūrio
Smidrus nuplauname, nupjauname galiukus, kurie yra šiek tiek baltesni.
Dideliame puode užviriname šiek tiek pasūdytą vandenį. Sudedame smidrus, verdame apie 3 minutes ant vidutinės ugnies. Išgriebiame iš vandens ir nusausiname.

Išverdame kiaušinį pagal savus norus. Aš šį kartą dariau poached, bet ir minkštai virtas kiaušinis čia tinka idealiai.

Sudedame į lėkštę apvirtus smidrus, ant viršaus uždedame kiaušinį, užtarkuojame parmezano ar kito kieto sūrio. Pabarstome pipirais.


Iš tiesų, recepto čia net nėra. Viskas taip paprasta, bet taip nekasdieniška, taip gardu. Nesvarbu, ar šį patiekalą valgysite ryte, ar pietums, jis suteiks naujų spalvų visai dienai :)


3 komentarai:

  1. Nuostabios nuotraukos. Tik turiu tokia pastabele; ne smirdai, o smidrai ;)

    AtsakytiPanaikinti