2014 m. vasario 7 d., penktadienis

Macarons su baltojo šokolado ir kokosų įdaru

Dar vieni, turbūt patys tobuliausi, macarons. Kaip niekada pasisekė pasiekti tą nepermaišymo stadiją, todėl jie gavosi tvirti, viduje minkšti - būtent tokie, kokių jau seniai norėjau. 


Turbūt geriausias dalykas, ką galima daryti gaminant macarons, tai bandyti, bandyti ir dar kartą bandyti. Taip, kad juos būtų galima net užsimerkus (na, nerekomenduojama :) ) išmaišyti. Šį kartą neleidau sau labai įsijausti į maišymą ir tai buvo pats protingiausias žingsnis. Prieš tai keliuose bandymuose, kaip dabar suprantu, buvau truputį persistengusi, masė buvo per skysta. Tad jausmas, ir niekas daugiau, yra ta didžioji sėkmė į tinkamai paruoštus macarons. 


Receptas ankstesniųjų macarons.


Įdaras pagal Valerijos tinklaraštį.
  • 180 g baltojo šokolado
  • 99 g grietinėlės (36 % riebumo)
  • 45 g sviesto
  • 4 valg. š. kokosų drožlių
Išlydome šokoladą ant garų vonelės (t.y. ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu pastatome dubenį su šokoladu (vanduo neturi liesti dubens), kol jis išsilydo).
Pakaitiname grietinėlę iki pirmųjų virimo burbulų.
Supilame pašildytą grietinėlę ant išlydyto šokolado, palaukiame 30 sekundžių ir tuomet silikonine mentele nuo centro pradedame maišyti, kol abu ingredientai gerai susijungs. 
Įmaišome sviestą, supjaustytą nedideliais gabaliukais. Kai ir jis įsijungia į masę, įmaišome kokosų drožles. Paliekame keletai valandų šaldytuve, kad gerai sustingtų ir galėtume įdaryti atvėsusius macarons.


Įdarytus macarons laikome šaldytuve ~12 val., kad įdaras suspėtų įsigerti. Po to laikome sandariame indelyje, kambario temperatūroje.

6 komentarai:

  1. Inga, nu kažkie nerealus sutapimai, aš šiandien irgi kepiau macarūnus ir su kokosų įdaru :) perskaičiau Tavo įrašą ir nusijuokiau :)
    Kokią naudoji orakaitės programą? Ir kokią tiksliai nustatai temp. Man vis nesisek su orkaitės karščiu, nes viršus apgelsta, o apačiai neatlimpa. Gal gali parodyti kaip atrodo tavo kepto macarūno apačia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Daiva, tikrai neblogas sutapimas :)
    Kadangi mano orkaitė nėra kažkokia tai moderni, aš naudoju programą "viršus-apačia". Kepu 140 C temperatūroje, nes geriau pamažu juos kept, nei kad po to gailėtis. O tu orkaitės centre skardą laikai? Iš tavo aprašymo sakyčiau, kad per aukšta temperatūra. Dabar nebeturiu jau macarons, bet šiaip jų apačia būna lygi, kaip kokio sausainio. O tavųjų?

    AtsakytiPanaikinti
  3. kokiais dazais dazet? labai grazi spalva..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tiesiog žaliais (Leaf green). Tiesiog nedėjau labai daug, nes nesu ryškių spalvų mėgėja. Šiems - gal kokius tris lašus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš ir naudoju tokią pačią orkaitės funkciją. Anksčiau dedavau per vidurį, bet siandien nustačiau 135 ir dėjau vienu laipteliu žemiau negu vidurys. Tai pirmos skardos viršus buvo gražus, o apačia per ruda, antrą skardą perkėliau per vidurį kepimo į vidurinę lentyną, tai buvo kaip ir gerai :) mano ir lygi apačia, tik sunkokai kartais nusiima nuo popieriaus kapimo, laukiu kol visiškai atvės. Šiandien apverčiau ką tik iškepusią skardą, o kitų dviejų voršus sutrūkinėjo, gal perdžiovinau? :) vistiek dar macaronsai nėra geraiusi mano draugai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sutrūkinėja viršus kepant tuo atveju, kai per ilgai džiovinama prieš kepimą arba kai per karšta orkaitė (arba dėl dar kokių kitų priežasčių, kurių tiesiog nežinau) :) nes iš tikrųjų, macarons gamyba yra tikras menas, mistika ir daug daug kitų dalykėlių, kurie juos padaro tokiais ypatingais (nes po tiek vargo, kitaip ir būti negali) :)))

    AtsakytiPanaikinti