2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Gaivus jogurto užkandis

Nežinau, kaip tiksliai jį įvardinti. Šiuo atveju angliškas pavadinimas dip atrodo išspręstų visas problemas, bet nesinori vartoti svetimybių, kai galima naudoti nuostabią savo kalbą. Tačiau žodis padažas, dažinys, mirkalas man skamba kiek keistokai. 


Šis užkandis tikrai labai gaivus ir universalus, jį gaminau gimtadienio šventiniam stalui, buvo patiektas su morkomis ir paprikomis, taip pat buvo valgomas ir kaip padažas prie naminių mėsainių, kitą dieną - su keptomis dešrelėmis ar tepamas ant duonos sumuštiniams. Jis tinka visur, jis tikrai neapsunkina ir puikiai tinka įvairiems susibūrimams. 
Receptas iš Anja's Food 4 Thought tinklaraščio.
Saulėje džiovintus pomidorus jau seniai įsimylėjau, juos labai mėgstu krauti į salotas, kurių padažas su balzaminiu actu, medumi...
  • Natūralaus jogurto (naudojau 2 % riebumo)
  • saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • šviežių bazilikų
  • druskos, pipirų
  • daržovių patiekimui
Proporcijų net neverta rašyti, nes visko dedama pagal norą ir valgančių žmonių skaičių. 
Džiovintus pomidorus reikėtų gerai nuvarvinti, galima popieriniu rankšluosčiu nusausinti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Nuplauti baziliko lapelius ir juos susmulkinti. Tuo metu pasklinda labai malonus ir gaivus aromatas! Viską sumaišyti su jogurtu. Paskaninti druska, pipirais ir patiekti.
Jei planuojame jį patiekti vėliau, geriausia laikyti sandariame indelyje šaldytuve.

2 komentarai: