2017 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Moliūgų duonelė / Pumpkin bread

~LT~

Man taip patinka rytais su arbatos puodeliu ragauti tokias duoneles. Anksčiau dažniausiai mėgaudavausi bananų duonele, kuri tikrai niekada nenuvilia, bet norėjosi kažko naujo. Išbandžiau moliūgų duonelę, nes šaldiklyje turėjau nemažai moliūgų tyrės. Ši duonelė lengvai pagaminama, aromatinga, joje susipina daug visų mėgstamų prieskonių, skani su graikiniais riešutais, bet ir šokolado gabaliukai čia puikiai derėtų! 



~EN~

I love to start my day with a fruit or nut bread and a cup of tea. Since this day I was enjoying my best banana bread which never fails to cheer you up in the morning but sometimes you want something new. I tried a pumpkin bread because I still had some pumpkin puree in my freezer. This bread is very easy to make, bursting with flavors that everyone loves, delicious with walnuts but chocolate chips would fit here perfectly as well!



~LT~



Moliūgų duonelė
1 kepaliukui

100 g alyvuogių aliejaus (ar kito jūsų mėgstamo)
50 g rudojo cukraus
50 g cukraus
2 kiaušiniai
57 g pieno (augalinio arba karvės)
330 g miltų
2 arb. š. kepinių sodos
1/4 arb. š. druskos
2 arb. š. cinamono
1 arb. š. maltų gvazdikėlių
1/2 arb. š. tarkuoto muskato riešuto
425 g moliūgų tyrės
60 g smulkintų graikinių riešutų

Įkaitiname orkaitę iki 170 C.
Kombaino inde su šluotelės antgaliu sumaišykite aliejų su cukrumi. Maišykite, kol šie išsimaišys. Įmuškite po vieną kiaušinius ir gerai išplakite.
Dubenyje sumaišykite miltus su kepinių soda, druska ir prieskoniais. 
Pamažu suberkite miltus, supilkite pieną. 
Sudėkite moliūgų tyrę ir viską gerai išmaišykite, apie kelias minutes. 
Suberkite riešutus.
Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais (ar tiesiog išklokite kepimo popieriumi) kekso formą. Sukrėskite tešlą, išlyginkite paviršių.
Kepkite apie 50-60 minučių arba kol įdurtas medinis iešmelis ištrauktas liks švarus. 
Atvėsinkite ant grotelių 10 minučių, išimkite iš formos ir palikite ant grotelių, kol atvės visiškai.

~EN~


Pumpkin bread 
Yield: 1 loaf 

100 g olive oil (or any oil you like)
50 g brown sugar
50 g caster sugar
2 eggs
57 g plant based or regular milk
330 g flour
2 tsp baking soda
1/4 tsp salt
2 tsp cinnamon
1 tsp ground clove
1/2 tsp ground nutmeg
425 g pumpkin puree
60 g chopped walnuts

Preheat oven to 170 C.
Grease and flour (or cover with baking parchment) loaf cake tin.
In a mixer bowl with a whisk attachment add olive oil and sugar. Whisk until combined. Add eggs one by one. Incorporate them well.
In a bowl, mix flour, baking soda, salt and spices. 
Slowly add flour mixture to the batter. Add milk. 
Finally add pumpkin puree and walnuts. Mix very well for few minutes.
Fill cake tin with batter and bake for 50-60 minutes or until inserted toothpick comes out clean.
Remove from the oven, leave on a wire rack for 10 minutes. Remove from the tin and leave to cool completely on a wire rack.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą