2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Citrininė Velykinė boba / Lemon Easter Cake

~LT~

Nors dažniausiai  Velykinės bobos kepamos su mielėmis, aš norėjau surasti tokią, kurios nereikia kildinti ir kantriai laukti. Dar ir dėl to, kad namuose visada ant Velykų stalo būna graikiška mielinė pynė Tsureki, kuriai konkurentų nebūna. Taip gavosi, kad šiemet nusprendžiau išbandyti gaivų variantą su citrinomis, nes kai už lango jau toks gražus pavasaris, regis, citrinos yra puikiausias derinys. 


Ši Velykinė boba, kaip ir priklauso pagal tradiciją, yra kepama su razinomis, bet jei norite, galite įmaišyti ir kitokių džiovintų vaisių. Ją pagaminsite tikrai lengviau ir greičiau, o skonis tikrai bus nuostabus! 


Receptas iš "Moters Savaitgalio. Velykų vaišės", Nr. 1, 2014 m.

~EN~

There is a strong tradition in Lithuania every Easter to make a cake that is called "Boba" which originally is made with yeast, I decided to find a recipe that doesn't require waiting for the dough to rise and to lose so much time before the celebration. Also every Easter on our table there is a greek yeast bread called Tsureki which is so delicious that there is no need to make anything similar to that. 


This year I decided to make Easter cake with lemon. Here in Lithuania spring has finally arrived to lemon cake was the best way to compare with the sunny days.


As the most traditional, this Easter cake is made with raisins but you can add any other dried fruits you like. You will make it much quickier, easier but the taste will be amazing!

~LT~



Citrininė Velykinė boba

300 g miltų
120 g grietinės arba natūralaus tiršto jogurto
100 g cukraus
100 g sviesto, lydyto, atvėsinto
4 kiaušinių
4 arb. š. citrinos sulčių
1,5 arb. š. kepimo miltelių
1 citrinos žievelės
1 saujos razinų

Glajui

125 g cukraus pudros
1/2 citrinos sulčių

Razinas užmerkite karštame vandenyje ir palikite pastovėti, kol išbrinks (arba kol užbaigsite visą gamybos procesą).
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, tai užtruks apie 10 min.
Sumažinkite greitį ir įmaišykite grietinę ir lydytą, atvėsintą sviestą, citrinos sultis. Nusausinkite razinas ir sudėkite į miltus, permaišykite.
Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Įtarkuokite citrinos žievelę.
Į išplaktus kiaušinius suberkite miltus, maišykite, kol neliks sausų ingredientų.

Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais pasirinktą kekso formą. Sukrėskite tešlą, išlyginkite paviršių.
Kepkite apie 40-50 minučių arba kol iškeps. Palikite atvėsti ir išimkite iš formos.

Paruoškite glajų. 
Įpilkite citrinos sulčių į cukraus pudrą ir maišykite, kol gausite vientisą glajų. 
Paskleiskite jį ant atvėsusios Velykinės bobos.

~EN~




Lemon Easter Cake

300 g all purpose flour
120 g sour cream or full fat greek yogurt
100 g sugar
100 g butter, melted and cooled
4 eggs
4 tsp lemon juice
1,5 tsp baking powder
zest of 1 lemon
1 handful of raisins

Icing

125 g powdered sugar
juice of 1/2 lemon

Soak raisins in hot water until doubled in size (or just until you are finished with the recipe).
Preheat oven to 180 C.
Beat eggs with sugar until white and fluffy, it takes about 10 minutes. 
Lower the speed and add sour cream and butter. Add lemon juice.
In a bowl mix flour, baking powder, lemon zest. Drain raisins and add to flour.

Add dry ingredients into the eggs and mix carefully until there are no crumbs or dry ingredients.
Butter and flour cake tin. Add the batter into it. 
Bake for 40-50 minutes or until baked inside.
Remove from the oven and leave to cool.
Remove from the tin.

Prepare the icing.
Place the powdered sugar in a bowl. Add lemon juice and mix thoroughly until smooth.
Pour over the cold cake. 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą