2016 m. kovo 9 d., trečiadienis

Brownie su maskarponės kremu / Brownie with mascarpone cream

~LT~

Ši savaitė tokia ypatinga! 
Pasaulis dar kartą priminė ne tik mums, bet ir visiems, kokios esame nuostabios, mylimos ir stebuklingos. Linkiu iš visos širdies to nepamiršti, ypač tada, kai apima liūdesys ir rodosi, kad visos pasaulio problemos užgulusios mūsų pečius, bet įkvėpkite keletą kartų, leiskite sau nurimti ir viską sudėliosite taip, kaip jaučia širdis. Nepamirškite, moterys ir merginos, kad ji visada žino geriausiai, ko mums reikia.


Tokia proga aš nenorėjau nieko kito, kaip nuostabaus deserto, kuriuo galėčiau lepintis ne tik ypatingomis progomis, bet ir tiesiog su mėgstama kava. Pasakysite, kad nuodėminga, bet pastaruoju metu jaučiu didelį norą palepinti save ir taip pasakyti, kad tikrai viskas bus gerai :)


Išskirtinė ir labai miela lėkštė - EA Ceramic studio kūrinys, apie kurį jau esu kalbėjusi ir vis negaliu tuo atsidžiaugti, kad mano spintelėje įsikūrę tokio įstabaus grožio kūriniai. 



Brownies
20 cm skersmens formai

125 g sviesto, lydyto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1/2 arb. š. druskos
1/2 arb. š. kepimo miltelių
68 g nesaldintos kakavos
125 g miltų
1/2 čili pipirų miltelių

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais kepimo formą.
Sviestą sumaišykite su cukrumi. 
Įmaišykite kiaušinius. 
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius ir čili pipirus. 
Suberkite sausuns ingredientus į sviesto mišinį ir išmaišykite.
Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite 20 minučių arba kol įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką jis bus apsivėlęs tąsia tešla.
Palikite atvėsti.

Maskarponės kremas

75 g grietinėlės (36% riebumo)
25 g cukraus pudros
60 g maskarponės sūrio

Išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki apystandžių putų. 
Įmaišykite maskarponės sūrį ir perplakite.
Sudėkite kremą į konditerinį maišelį su lygiu antgaliu ir papuoškite kiekvieną brownie gabaliuką.

Šokoladinis kremas

50 g šokolado
60 g grietinėlės (36 % riebumo)
10 g medaus 

Pašildykite grietinėlę. 
Supilkite ant susmulkinto šokolado, palikite 30 sekundžių ir išmaišykite iki vientisos, blizgios masės. Įdėkite medų ir permaišykite.
Apliekite brownie gabaliukus, papuoštus maskarponės kremu. 
Papuoškite su šviežiomis ar džiovintomis uogomis.


~EN~

This week is so special!

The universe reminded us one more time how amazing, loveable and incredible we are.  I wish to all women not to forget this, especially when you're feeling sad and seems like all the biggest problems of the world gathered in your house, remember, take a breath, calm down and listen to your heart. Do not forget this, my lovely ladies, our heart knows best everytime. 


Unique and so beautiful plate that you see in the pictures is a creation of EA Ceramic studio that I've talked about in some of my previous posts. I still can not get enough of this ceramic treasure and I feel so blessed that I can have this amazing beauty in my cupboard. Who wouldn't like to feel the same? 


Brownie

For 20 cm round tin

125 g butter, melted
200 g sugar
2 eggs
1/2 tsp salt
1/2 tsp baking powder
1/4 cayenne pepper powder
68 g cocoa, unsweetened
125 g all purpose flour

Preheat over to 170 C.
Butter and sprinkle with flour round cake tin. Set aside.
Whisk melted butter with sugar in a bowl. 
Add eggs and mix to incorporate.
In a separate bowl mix together flour, cocoa, salt, baking powder and cayenne powder.
Sift dry ingredients into butter mixture. Mix well.
Pour dough in a cake tin, smooth the top.
Bake for 20 min or until a cake tester insterted into the center comes out clean or with some moist crumbs. 
Remove from the oven and let cool completely.

Mascarpone cream

75 g heavy cream
25 g powdered sugar
60 g mascarpone cheese

Whisk heavy cream with powdered sugar until soft peeks. 
Add mascarpone cheese and whisk until stiff. 
Fill pastry bag with a round nozzle and decorate each piece of brownies.

Chocolate sauce

50 g dark chocolate
60 g heavy cream
10 g honey or maple syrup

Heat heavy cream and pour it over the chopped chocolate. Leave for 30 seconds and mix until melted and smooth.
Add honey and mix it one more time.
Pour on every brownie piece decorated with mascarpone cream.

Decorate with fresh or dried fruits. 





2 komentarai: