2011 m. rugpjūčio 26 d., penktadienis

Labai skanus jogurtinis keksas

Esu labai pavargusi. Darbe krūvis kasdien vis didėja, tampa nebepakeliamu, mane išvargino ne tik fiziškai, bet ir emociškai. Vakar po eilinės pašėlusios darbo nakties galva tiesiog ūžė, nebesinorėjo į nieką reaguoti, vaikščiojau, kaip kitame pasaulyje. Tad galite įsivaizduoti, kaip laukiu rytojaus - savo laisvadienio. Pirmą kartą po nežinau jau kiek mėnesių abu turime tą pačią dieną laisvadienį. Todėl tokia proga jau susiplanavome visą dieną, kad ji būtų kuo įsimintinesnė, įdomesnė ir leistų vėl pasikrauti jėgų ir geros nuotaikos. 
 * * *
Kadangi mano galva ir šiandien tuščia, jokio įmantresnio teksto parašyti neįstengiu. Tiesiog įkelsiu vieno kekso receptą, kurį radau Kas nutiko virtuvėje? tinklaraštyje. Tiesa, pirmiau šį receptą išbandė mano sesuo, o po to labai ragino ir mane tai padaryti, nes šis keksas yra kažkas nuostabaus. Tikrai nenusivyliau, tik gaila, kad kol kas neturiu gražios kekso kepimo formos, teko kepti apvalioje, kurios skersmuo, mano manymu, buvo per didelis, tad gavosi plokščias, bet skonio, patikėkit, tai nesugadino.
Dariau viską pagal minėtą receptą, tik sumažinau cukraus kiekį.
  • 100 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • vanilinio cukraus ar esencijos
  • žiupsnelis druskos
  • 250 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 150 g natūralaus jogurto
 Taip pat, kaip rekomenduota, pasidariau glaistą:
  • 150 g cukraus pudros
  • 3 v.š. citrinos sulčių (buvo galima dėti ir 4, nes labai tirštas išėjo ir buvo sunku gražiai aptepti)
Eiga tikrai labai greita. Sviestą išsukame su cukrumi iki vientisos masės. Aš tam naudojau elektrinį mikserį. Įmušame kiaušinius, dar kartą gerai išsukame. Beriame vanilinį cukrų ar esenciją, druską, išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui, nuolat maišant, sijojame į skystąją masę. Galiausiai įmaišome jogurtą. 
Tešlą pilame į riebalais pateptą kepimo skardą ir kepame 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. 
Kai keksas jau iškepęs, ištraukiame ir leidžiame kiek pravėsti. 
Jei naudosite glaistą, jam sumaišome cukraus pudrą su citrinos sultimis, viską gerai išmaišome ir tuomet jau galima jį tepti ant pravėsusio kekso.
Citrinos rūgštelė suteikia malonios gaivos. Keksas nėra drėgnas, bet jis labai purus, minkštas ir lengvos konsistencijos. 


Mums labai patiko!

2 komentarai:

  1. Inga, kaip malonu, kad išbandei!! ir dar smagiau, kad patiko :) Mums šis keksas irgi neatsibosta :) Įdomu, kad tau galzūra tokia tiršta gavosi, man kaip tik norėjosi tirštesnės :)
    p.s. gero laisvadienio!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Matyt su proporcijomis nesusikalbėjau :) bet labai skanus buvo! Beje, dėkui, šiandien tiesiog puiki diena!

    AtsakytiPanaikinti