2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Kalėdiniai pusryčių blynai / Gingerbread pancakes

~LT~

Pabusti Kalėdų rytą, keliauti į virtuvę, greit išmaišyti tešlą ir kepti nuostabius, kvapnius blynus yra tai, kas apibūdina tobulą šventinį rytą. Šeimos apsuptyje, geriant rytinę kavą, mėgautis pašnekesiais, šventine nuotaika ir puikiais pusryčiais nėra nieko geriau. Kone keletą mėnesių laukėme šių švenčių, tad tinkamai jas pradėti reikia nuo pat ryto. 
Šie itin kvapnūs ir minkšti blynai yra pagardinti visais mūsų mėgstamais šventiniais prieskoniais, kad dar prieš ragaujant, manysite, jog jūsų lėkštėje atsidūrė imbieriniai sausainiai, o ne blynai. 
Patiekite su medumi, cinamonu, apelsinų ar kita uogiene ir tiesiog užmerkite akis bei mėgaukitės. 

Nes Kalėdos tam ir yra - nepamirštamoms akimirkoms ir skaniems patiekalams!



~EN~


To wake up on Christmas morning, to go quietly into the kitchen, fastly mix a batter and make those wonderful, soft and full of flavor pancakes - that's what describes the perfect holiday morning! There is nothing better than being surrounded by all family members, sip your morning coffee, enjoy the small talks around the table and have the best breakfast.
We wait for Christmas almost for a few months so we need to start that special day in a way that would be hard to forget. 
These aromatic and soft pancakes are full of Christmas spices we all adore so even before you try them you can get confused if you're having a gingerbread cookie or a pancake in your plate. 
Serve with honey, maple syrup, cinnamon, orange or any other jam, close your eyes and enjoy. Because Christmas is all about that - unforgettable moments and delicious meals!


~LT~


Kalėdiniai pusryčių blynai

Apie 20 blynų

387 g pasukų
1 didelis kiaušinis
50 g skysto medaus ar melasos sirupo
3 arb. š. rudojo cukraus
~270 g miltų (gali reikėti šiek tiek papildomai, kad išgautume norimą tirštumą)
2 arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. cinamono
1/2 arb. š. maltų gvazdikėlių
1/4 arb. š. malto imbiero
1/4 arb. š. šviežiai tarkuoto muskato riešuto
1/4 arb. š. druskos
1 valg. š. saulėgrąžų ar kukurūzų aliejaus

Viename dubenyje lengvai išplakame kiaušinį su medumi ir cukrumi. Pamažu supilame pasukas ir viską gerai išmaišome.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, imbieru, muskato riešutu ir druska.
Supilame skysčius į miltų mišinį ir išmaišome vientisą tešlą. Stengiamės išmaišyti gerai, kad neliktų gumuliukų. Supilame aliejų ir dar kartą permaišome.
Įkaitiname ant vidutinės-stiprios ugnies keptuvę, ją lengvai patepame aliejumi ir dedame 1/4-1/3 samčio tešlos kiekvienam blynui. Kepame apie 1 minutę iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Patiekiame iš karto su mėgstamais priedais.


~EN~

Gingerbread pancakes

Yield: about 20 pancakes

387 g buttermilk
1 large egg
50 g honey or maple syrup
3 tsp brown sugar
~270 g flour (you might need to add some extra for the right texture)
2 tsp baking powder
2 tsp cinnamon
1/2 tsp ground cloves
1/4 tsp ground ginger
1/4 tsp freshly ground nutmeg
1/4 tsp salt
1 tbsp vegetable oil

In a bowl whisk egg with sugar and honey. Slowly add buttermilk and mix well.
In another bowl mix flour, baking powder, cinnamon, cloves, ginger, nutmeg and salt.
Pour the liquids into the flour mixture and mix very well to have a smooth batter. Add vegetable oil and mix well.
Heat skillet to medium-high heat and lightly oil.
Spoon about 1/3-1/4 of a laddle of batter and for about 1 minute on each side or until golden brown.
Serve immediately with your favorite toppings. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą