2016 m. sausio 15 d., penktadienis

Karštas šokoladas / Hot chocolate

~LT~

Šaltomis žiemos dienomis, kai už lango taip gražu, bet išlindus į lauką taip ir norisi bėgti ten, kur šilta, man norisi vien tik šiltų ir šildančių iš vidaus dalykų. Vienas tokių - prieskoniais pagardintas karštas šokoladas, o čili pipirai jam suteikia dar ypatingesnio skonio bei šildo iš vidaus. Jau senokai jo negaminau, bet gavus dovanų iš mamos tokius nuostabius puodelius, iš karto prieš akis iškilo būtent šis gėrimas. 

~~~~ For English, scroll down. 



Karštas šokoladas su čili pipirais


2 puodeliams

400 g pieno
110 g juodojo šokolado
5 arb. š. nesaldintos kakavos
1 arb. š. cinamono
1/2 arb. š. maltų gvazdikėlių
1/4 arb. š. šviežiai tarkuoto muskato riešuto
1/4 arb. š. aitriosios paprikos miltelių

4 arb. š. brendžio (nebūtina)

Papuošimui
Mažų zefyriukų
Tarkuoto šokolado

Į nedidelį puodą supilkite pieną, susmulkintą šokoladą, kakavą ir visus prieskonius.
Nuolat maišant, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šokoladas ištirps ir pienas įkais, bet neužvirs.
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite brendį.
Išpilstykite šokoladą į puodelius. Papuoškite zefyrais ir užtarkuokite šokolado.
Patiekite šiltą.



~GR~

Ζεστή σοκολάτα με καυτερή πιπεριά 



Για 2 φλιτζάνια 

400 γρ γάλα
110 γρ κουβερτούρα
5 κ. γλ. κακάο, άγλυκο
1 κ. γ. κανέλα
1/2 κ. γ. γαρύφαλλο 
1/4 κ. γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/4 κ. γ. καυτερή πιπεριά, σε σκόνη

4 κ. γ. κονιάκ (όχι απαραίτητα) 

Για σερβίρισμα

μίνι μαρσμέλοου 
τριμμένη σοκολάτα

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το κακάο και όλα τα μπαχαρικά. Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ζεσταθεί το γάλα αλλά όχι να βράσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Μοιράζουμε τη σοκολάτα σε φλιτζάνια. Γαρνίρουμε με μαρσμέλοου και τριμμένη σοκολάτα.
Σερβίρεται ζεστή.



~EN~


Hot chocolate

Yield - 2 cups

400 g milk
110 g dark chocolate
5 tsp cocoa
1 tsp cinnamon
1/2 tsp ground cloves
1/4 tsp freshly grounded nutmeg
1/4 tsp cayenne pepper powder

4 tsp brandy (optional)

For serving 
mini marshmallow 
chocolate flakes

Pour milk, chopped chocolate, cocoa and all spices in a small pot. 
Heat on a low heat, stirring continuously until the chocolate melts and milk gets warm. Remove from heat before it starts boiling. Add brandy. 
Divide the hot chocolate in two cups. Garnish with mini marshmallows and chocolate flakes. 
Serve hot. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą