2015 m. sausio 23 d., penktadienis

Sūrio pyragas su Nutella/ Τσιζκέικ με Nutella

~LT~

Tikrai labai retai gaminu tokius desertus, kuriuose tiek daug skanių nuodėmių. Bet kai jau gaminu, tai sudedu į jį viską, kas geriausia. Ar yra žmonių, kurie nemėgsta lazdyno riešutų kremo? Ar sviestinio sausainių pagrindo? Oj, sunku net laikytis. 
Skubu pasidalinti ir su jumis šiuo receptu, kuris pasaldins ir pagyvins jūsų savaitgalį.



~GR~

Πραγματικά πολύ σπάνια φτιάχνω τέτοια γλυκά στα οποία περιλλαμβάνονται τόσες πολλές γλυκές αμαρτίες. Αλλά όταν αποφασίζω να το κάνω, τότε στο γλυκό βάζω τα καλύτερα που υπάρχουν. 
Υπάρχει άνθρωπος που δεν τρώει Nutella ή Merenda; (Ρητορική ερώτηση για τους χρήστες του twitter κυρίως). Είτε δεν λατρεύει τη βουτυρένια βάση μπισκότου? Αχ, δεν μπορώ να κρατηθώ!
Γι'αυτό βιάζομαι να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή η οποία θα γλυκάνει το σαββατοκύριακό σας! 



~LT~


20 cm skersmens formai

  • 150 g sausainių
  • 60 g sviesto (lydyto)
  • mažas žiupsnelis jūros druskos (nebūtina)
  • 400 g lazdyno riešutų kremo (pvz. Nutella)
  • 1 nedidelio pakelio vaflinių vamzdelių su šokoladiniu įdaru
  • 120 g grietinėlės (36 % riebumo)
  • 300 g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)
  • 25 g cukraus pudros
  • 50 g lazdyno riešutų (nebūtina) 
Pagrindui susmulkiname sausainius iki trupinių. Išlydome sviestą ir sumaišome jį su sausainiais. Įdedame 1 valgomą šaukštą lazdyno riešuštų kremo ir rankomis sutriname pusę turimų vaflinių vamzdelių. Įberiame jūros druskos (na, ji nebūtina, bet man labai patinka šioks toks sūrumo intarpas tokiame saldume).

Viską gerai išmaišome. Paskleidžiame 20 cm skersmens formoje, išlyginame ir gerai suspaudžiame. Dedame į šaldymo kamerą 10 minučių.

Grietinėlę išplakame su cukraus pudra iki apystandžių putų. Po šaukštą sudedame kreminį sūri, gerai išplakame, kad kremas sutirštėtų. Tuomet po šaukštą sudedame lazdyno riešutų kremą.
Paskleidžiame kremą ant sustingusio pagrindo. Paliekame šaldytuve per naktį, kad sustingtų.

Papuošiame likusiais vafliniais vamzdeliais, skrudintais lazdyno riešutais.



~GR~

Για τσέρκι 20 εκ.

  • 150 γρ μπισκότα Digestive
  • 60 γ βούτυρο (λιωμένο)
  • 1/2 πρέζα αλάτι χοντρό
  • 400 γρ κρέμα φουντουκιού (π.χ. Nutella)
  • 1 μικρό πακέτο πουράκια σοκολάτας
  • 120 γρ κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia)
  • 25 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ φουντούκια 
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα, ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας Nutella και σπάμε με τα χέρια τα μισά πουράκια. Προσθέτουμε το αλάτι.
Στρώνουμε τη βάση στο τσέρκι, το ισιώνουμε, πιέζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί κρέμα, το ενσωματώνουμε καλά. 
Προσθέτουμε την κρέμα φουντουκιού, χτυπάμε να ενσωματωθεί.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση, την ισιώνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα να παγώσει.

Στολίζουμε με τα υπόλοιπα πουράκια και καβουρδισμένα φουντούκια.


2 komentarai: