2013 m. birželio 30 d., sekmadienis

Kepti persikai

Žinote kaip būna, pamatai kada kokį receptą ir jis taip giliai įsiskverbia į atmintį, jo taip norisi, bet vis niekada neatsiranda tas momentas, kai jį pagaliau pagamini. Man taip buvo su šiais keptais persikais. Jau gerus metus jie sukasi man galvoje, bet vis nebuvo progos, vis kas kitas pasitaikydavo, sumaišydavo planus ir pan. Bet man šie persikai tokie, net nežinau, kaip paaiškinti, tokie elegantiški, nors ir elementarūs, bet tokie nepaprasti!! 
Nors darbe šiuo metu darbe gaminu daugiau nei gal pati norėčiau, vis mintys sukasi apie naujus desertus, naujas idėjas, kaip jas įgyvendinti, bet pastarosiomis dienomis ir namie ėmė kas krebždėti viduje, jog norisi kažko kitokio, kiek įmantresnio bei gražiau pateikto.


Ir štai, atėjo metas išsikepti persikus. Vis mąsčiau, kokį neapsunkinantį desertuką pasigaminti man namie, nes darbe būna, jog persiragauju visko, ką gaminu ir tada nebesinori nieko daugiau nei becukrių sausainių :)


Paskutiniame pirktame kulinariniame žurnale kaip tik buvo idėja keptiems persikams, o tai ir lėmė galutinį apsisprendimą.


Dariau vieną porciją, tad naudojau tik vieną persiką. Naudojant daugiau, analogiškai didiname proporcijas :)
Reikės:
  • 1 persiko (su odele, nuplauto, perpjauto pusiau, išimtu kauliuku)
  • 200 ml vandens
  • 125 g cukraus
  • vanilės
  • cinamono lazdelės
  • 2-3 žvaigždinių anyžių
Nedideliame puode verdame visus ingredientus (išskyrus persikus). Kai tik sirupas pradeda virti, sudedame paruoštus persikus ir verdame, kol jie suminkštės (jei persikų neapsemia sirupas, juos karts nuo karto apverčiame). Išimame, leidžiame kiek atvėsti.
Įkaitiname griliaus keptuvę (ar orkaitę su griliaus funkcija) ir pakepiname iš abiejų pusių persikus.
Patiekiame su vaniliniais ledais, grietinėle, padažu. Man labiausiai tiko natūralus jogurtas ir karamelizuoti, skaldyti migdolai.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą