2013 m. balandžio 30 d., antradienis

Burokėlių salotos

Pas mus jau labai karšta ir tokiomis dienomis norisi nieko kito, tik salotų. Kažkaip atrodo kiek per anksti čia mus apdovanojo tokia šiluma, kai net pavasariu nespėjome pasidžiaugti. Bet už tai, koks didelis daržovių ir vaisių pasirinkimas! Dėl jo skųstis tikrai negaliu :) 


Šiandien turguje prisirinkau tiek visokių gėrybių, kad pilną krepšį nešant namo, kaitinant saulei, teko net ir prakaitą nuo kaktos braukti :)
Siūlau pasigaminti itin lengvai paruošiamas, bet labai skanias salotas.

Reikės:
  • 1 nedidelio burokėlio
  • 1 pomidoro
  • keleto salotos lapų
  • 1/2 nedidelės cukinijos
  • šviežio ožkos pieno sūrio (galima pakeisti grūdėta varške ar fetos sūriu)
  • džiovintos duonos gabaliukų
  • alyvuogių aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • raudonėlio
Visų pirmą nuplauname burokėlį, jį išverdame (man prireikė apie 40 min.), atvėsiname, supjaustome griežinėliais.
Cukiniją supjaustome griežinėliais ir pakepiname ant grilio keptuvės, kol suminkštėja.
Pomidorą supjaustome griežinėliais, salotos lapus - suplėšome. 
Viską išdėliojame lėkštėje. Apibarstome sūriu ir duonos džiūvėsėliais.
Padažui sumaišome šluotele alyvuogių aliejų su citrinos sultimis ir raudonėliu. Aliejaus ir citrinos santykis turėtų būti 1:3 (bet citrinos sulčių kiekį geriausia reguliuoti paragaujant).


Apipilame padažu ir ragaujame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą