2012 m. birželio 5 d., antradienis

Vasara!

Šiandien pagaliau supratau, kad atėjo vasara! 


Turbūt jau buvo pats metas, ypač, kai vakar pirmą kartelį šį sezoną lėkėme prie jūros. Dar vienas dabartinio darbo pliusas, kad kai ateina darbo pabaiga, būna visa ko tik pirma ar pusė dviejų! Greit susimečiau daiktus ir išrūkome prie jūros! Buvo nuostabu, nors žmonių ir daug, bet ta gaiva, tas atsipalaidavimas sklandantis ore užbūrė visus! Gulėjome ir nieko daugiau nereikėjo! Pasimiršo visos negandos, visos problemos, užplūdus alkiui kramtėme šokoladinius sausainius ir apie nieką kitą negalvojome. 
O ir šis rytas prasidėjo puikiai! Po tikrai ilgo laiko kepėme purius blynelius, kuriuos, jei neklystu, darėme, kai buvo atkeliavę tėvai. Ir žinot, kas keisčiausia? Bekepant blynelius mano mintys nukeliavo į praėjusią vasarą, nes tada dažnai juos gaminome. Ir man atrodė, kad iš tikrųjų viskas grįžo - tas nemėgstamas darbas, tas jo keliamas stresas ir jaudulys, tos mintys, kad net ir gerai prasidėjęs rytas nuves į blogą vakarą... Bet po kelių valandų savęs įkalbinėjimo ir klausimo, kodėl aš apie tai mąstau, nes viskas gi šią vasarą kitaip, atrodo kiek nurimau. Į praėjusių metų vasarą tikrai grįžti nenorėčiau - tiek streso patirta, taip sunkiai ji prabėgo, kad šiuo metu galiu jaustis kaip besisupanti kokiame hamake, kuris kabo tarp dviejų medžių mano būsimo namo gražiame sode.
Po gražaus rytmečio, išlindome laukan pasižvalgyti po turgų. Et, nuostabu ten! Dabar prasidėjo arbūzų, melionų, persikų ir abrikosų sezonas, tad prekystaliai tiesiog lūžta nuo jų gausos! Žinoma, aš praeiti pro juos irgi negalėjau, prisipirkau visko, grįžusi namo reikėjo visko išragauti, tad dabar ramia širdimi, įsitikinus, kad taip, viskas labai šviežia ir skanu, sėdžiu pilnu pilvu, o galvoje jau sukasi mintys, kaip vakare ragausiu gardžiai kvepiantį melioną!


Šiomis savaitėmis tikrai nieko negaminu, mano valgiaraštis - šviežios daržovės, vaisiai, granola su sultimis (pastaruoju metu vietoj aliejaus, pilu 200-300 mėgiamų sulčių ir 3-4 valg. šaukštus aliejaus bei atitinkamai medaus) ir pienu, jogurtas, šviežios apelsinų sultys ir vanduo... Ir ko gi tai ne pati puikiausia vasara?



2 komentarai:

  1. Ech taip ir pasijutau besėdinti tavo kiemelyje.. Tikrai puikiai nuotaiką perteikiantis ir nuteikiantis įrašas!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta, labai dėkoju ir malonu girdėti, kad pakėlė nuotaiką :)

    AtsakytiPanaikinti