2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

Choux su kavos skonio įdaru

Praėjusią dieną ryžtingai nusprendžiau, kad trūks plyš turėdama laisvadienį praleisiu virtuvėje ir imsiuosi įvairių kremų, naudojamų konditerijoje, praktikos. Rezultatu likau labai patenkinta ir nuo šiol kas kartą turėdama laisvo laiko skubėsiu į virtuvę su vienu tikslu - išbandyti daug daug kartų tuos pačius kremus, kad tapčiau labiau užtikrinta ir galėčiau juos pagaminti be galybės lapelių ar knygų apsupties. Laisvės pojūtis, kai žinai, ką darai ir kokio rezultato tikiesi, tikrai malonus ir net labai skatinantis.


Ta proga, kad jau pagaminau vanilinio konditerijos kremo, kuris primena vanilinį pudingą iš pakelio, sugalvojau iškepti Choux (plikytų pyragaičių), kuriuos jau buvau kepusi anksčiau. Tik šį kartą sugalvojau kiek paįvairinti įdarą - padariau jį kavos skonio, kuris pasiteisino tikrai visu 100% ir net daugiau! Buvo taip skanu, kad negalėjau sustoti :)
Choux receptą rasite paspaudę ant nuorodos aukščiau. Šiam kartui gaminau iš pusės kiekių, gavosi 23-26 pyragėliai.
O kadangi pyragėlių buvo ne tiek ir daug, kremo vėlgi dariau pusę kiekio.
  • 250 g pieno
  • 50 g cukraus
  • žiupsnelis vanilinio cukraus ar esencijos, galima ir vanilės sėklas naudoti
  • 1 kiaušinis
  • 25 g kukurūzų miltų
  • 150 g grietinėlės (35 % riebumo) (kuo mažiau plaktos grietinėlės, tuo kremas tirštesnis, tvirtesnis ir atvirkščiai)

Į puodą pilame pieną, pusę kiekio cukraus ir vanilę. Viriname ant vidutinės ugnies. 
Į dubenį įmušame kiaušinį. Šluotele išplakame, supilame kitą dalį cukraus, gerai išsukame.  Kuomet pienas ima pamažu virti, pilame šiek tiek pieno į kiaušinius, kad suvienodintume temperatūras. Šluotele labai gerai išplakame kiaušinius, kad temperatūra pasklistų visur. Suberiame sijotus kukurūzų miltus. Vėl labai gerai išsukame, kad neliktų gumulėlių.
Kai puode pienas ima virti ir kilti į viršų, dedame sietelį ant puodo ir perpilame į jį kiaušinius, nuolat ir greitai maišome. Supylus visą masę, dar kiek virinant maišome, kai kremas sutirštėja, nuimame nuo ugnies ir vis dar greitai maišome. Laikome ant ugnies ir maišome tol, kol kremas tampa panašus į tąsų jogurtą. Nuimame nuo ugnies, įmaišome kavą, kurią paruošiame taip: 
  • 2-3 arb. šaukšt. tirpios kavos + 2 arb. šaukšt. vandens. Gerai išmaišome.
Perpilame kremą į metalinę skardą ar kitą indą, paskleidžiame plonu sluoksniu ir dedame į šaldytuvą, kad gerai atvėstų.
Norint suformuoti kremą, lengvai išplakame šaltą grietinėlę. Imame atvėsusį kremą, jį mikseriu perplakame, kad suminkštėtų. Dedame į kremo pagrindą iš pradžių apie 30 % plaktos grietinėlės, šluotele maišome labai greitai, kad susimaišytų temperatūros ir grietinėlė pasklistų visur, o tuomet sudedame ir likusią grietinėlę, tačiau dabar maišome jau atsargiai ir lėtai. Štai ir kremas paruoštas. 
Pripildome konditerinį maišelį ar švirkštą ir pripildome pyragėlius, jei reikia, padarome skylutes pyragėlių apatinėje pusėje, kad būtų lengviau juos pripildyti.
Apibarstome cukraus pudra ar padengiame šokoladu. Skaniausi yra kiek pastovėję šaldytuve, kai kremas kiek suminkština pačius pyragėlius ir skoniai labai puikiai susilieja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą