2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Ech tas nuodėmingas Brownie!

Dar vienas laisvadienis, kuris buvo labai jau atpalaiduojantis. Po beveik pusės metų dvejojimo ir kažkokio neaiškaus nepasiryžimo, išdrįsau pasidovanoti sau masažą, nes, na, tiesiog jaučiausi jo verta. Patys puikiai žinote tuos būdus, kurie padeda pasijusti geriau ir tiesiog maloniau, tad retkarčiais - kodėl gi ne? O dar ir todėl, kad turėjau visą savaitę laisvą nuo mokslų, buvo tik darbas, o jaučiuosi, kad dar beprasmiškiau išnaudoti savo laiko nebuvo įmanoma. Iš visų norimų darbų, padariau vos keletą, džiugu vien dėl keletos naujų idėjų, kurios gimė galvoje dėl geresnės ateities. Tad turbūt galima tik pritarti teiginiui, kad kuo daugiau turi darbų, tuo daugiau visko ir padarai, nes paprasčiausiai nespėji pasiguosti, kad reikia laisvos akimirkos. Kai ją gauni, jos net neįvertini, bet kai prarandi - būna jau vėlu.
Vakarop iškilo idėja išsikepti tokį be galo nuodėmingą šokoladainį, kuris dieviškai skanus ir kai jį valgai, tu negali pamiršti, kodėl jis vadinamas karaliumi, nes jis šio žodžio tikrai vertas.


Receptas iš mokyklinės knygos.
  • 230 g juodojo šokolado (55% kakavos)
  • 160 g sviesto
  • 2-3 arb. šaukšt. tirpios kavos
  • 2 dideli arba 3 mažesni kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • vanilės esencijos ar cukraus
  • 50 g miltų
  • 6 g kepimo miltelių
  • 115 g graikinių riešutų (susmulkintų)
Sviestą, šokoladą ir tirpią kava (t.y. miltelius) sudedame į dubenį ir jį dedame ant puodo su vandeniu - lydome viską ant garų vonelės, nuolat maišome, kad greičiau ištirptų ir temperatūra nebūtų aukšta.
Kiaušinius, cukrų ir vanilę dedame į kitą dubenį ir mikseriu ar šluotele plakame, kol taps baltesni ir purūs.
Pilame pravėsusį šokolado mišinį į kiaušinius, atsargiai maišome su šaukštu iki viskas gražiai susimaišys.
Sijojame miltus kartu su kepimo milteliais, vėl atsargiai išmaišome, kad neprarastume kiaušinių purumo.
Suberiame smulkintus riešutus (šį kartą naudojau smulkintus migdolus, nes graikinių riešutų kaip tyčia neturėjau), lėtai išmaišome.
Sviestu gausiai ištepame kepimo formą,pabarstome miltais ir sukratome tešlą.
Kepame įkaitintoje 160 C orkaitėje apie 30-35 min., kol viršuje susiformuoja graži, traški plutelė. Atvėsiname ir galime valgyti.


Tikrai dieviško skonio, per kelias akimirkas neliko didžiulio gabalo pyrago ir visai nebuvo gėda dėl to :) Kai skanu, neįmanoma savęs varžyti.
Tad to linkiu ir jums! Skanaus!

4 komentarai:

  1. Štai ir mano nuodėmingasis gardėsis jau aušta ištrauktas iš orkaitės ;) Ačiū už recepto priminimą ;) Tiesa, aš tirpdžiau juodą šokoladą su lazdyno riešutais, tai ir juos palikau. Turėtų būti įdomu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lazdyno riešutai, manau, tikrai turėtų būti labai skanu brownie'yje :) pas mane, deja deja, gardėsio jau nelikę :) Skanausssss!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai daznai kepu pagal si recepta. Nepakartojamas ir nuostabus ;) Dekui autorei ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonime, kaip nuostabu, kad jau ne kartą keptas ir mėgiamas :)

    AtsakytiPanaikinti