2016 m. rugpjūčio 26 d., penktadienis

Persikų sangrios šerbetas / Peach Sangria Popsicles

~LT~

Kai nusimato šiltas, saulėtas ir, deja, jau paskutinis vasaros savaitgalis, tam reikia pasiruošti. 
Sukviesti būrį žmonių, daryti iškylas gamtoje ar sode, lepintis skaniu, namie ruoštu maistu, o vietoj visiems įprastų gėrimų mėgautis dar gaivesniu sangrijos variantu, t.y. jos šerbetu!


Manau, kad viskas, kas patiekiama ant pagaliuko, atrodo ne tik žaismingiau, bet ir skaniau. Norisi to paragauti, prisiminti smagias vaikystės dienas ir pabudinti savyje esantį vaiką. 
Žinoma, šis šerbetas skirtas ne vaikams, juo gali mėgautis tik suaugę ir gerai suprantantys, ką reiškia alkoholio vartojimas. Bet, tikiu, kad šis žaismingas šerbetas niekam nieko blogo nepadarys. 
Rinkitės labai gerai prinokusius persikus, nes kitaip šerbetas bus pakankamai rūgštaus skonio.


Persikų sangrijos šerbetas

~10 nedidelėms šerbeto formelėms

3 persikai
1 puodelis + 1 valg. š. balto sauso vyno
3 valg. š. persikų likerio arba brendžio
sauja aviečių, mėlynių ar kitų mėgstamų uogų
1 valg. š. cukraus

Nulupame, išimame kauliuką ir supjaustome nedideliais griežinėliais vieną persiką. Sumaišome jį su pasirinktomis uogomis ir cukrumi, švelniai pamaišome, kad nesutraiškytume uogų. Paliekame 20 minučių, kol cukrus ištirpsta.

Nulupame, išimame kauliukus iš likusių persikų. Maisto smulkintuvu sutriname persikus kartu su vynu ir persikų likeriu iki vientisos tyrės.

Išpilstome vyno ir persikų tyrę į formeles iki 3/4 tūrio. 
Paskirstome uogas ir įsmeigiame pagaliukus.
Paliekame šaldiklyje kelioms valandoms, kol gerai sustingsta.
Mėgaujamės ką tik ištrauktais iš šaldiklio.



~EN~

Peach Sangria Popsicles


For 10 small popsicles

3 peaches
1 cup + 1 Tbsp white dry wine
3 Tbsp peach schnapps or brandy
1/2 cup raspberries, blueberries or other fruits
1 Tbsp sugar

Peel and thinly slice 1 peach. Mix with other fruits and add sugar. Gently mix it without smashing the fruits. Leave for 20 minutes for sugar to dissolve.

Peel and pit the other 2 peaches. Blend peaches together with wine and peach schnapps in a food processor until smooth. 
Divide puree into popsicle molds, filling each about 2/3 of the way full. Add fruits and instert popsicle sticks and freeze until fully set, at least few hours. 
Unmold and serve!


2016 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Citrinų ir mėtų granita / Lemon mint granita

~LT~

Karštoms vasaros dienoms bėgant, net nepajutau, kaip ilgai čia nebuvau. Regis, kiekviena diena pilna visko, visas jėgas atiduodant darbui, tad namie nelieka laiko nei kažką pagaminti, nei nufotografuoti.


Bet termometrui šoktelėjus virš 30 laipsnių, taip norisi gaivos ir kažko lengvo, tad vienoje Gordon Ramsay laidoje pamačiusi šį receptą nutariau pasigaminti.
Cukraus kiekį reguliuokite pagal pageidavimą. Aš savąsias dariau kiek rūgštesnes, bet jei mėgstate saldžiau, nedvejokite ir įdėkite daugiau cukraus.


Citrinų ir mėtų granita

4 porcijoms

4-5 citrinų sulčių
2/3 puodelio cukraus
saujelės mėtų

Išspauskite citrinų sultis, supilkite į puodą. Suberkite cukrų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Suberkite susmulkintas mėtas ir perpilkite masę į indą, kuriame šaldysite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir perkelkite indą į šaldiklį, kol granita sustings (apie 6 val.). Maždaug kas valandą išimkite indą iš šaldiklio ir šakute išmaišykite (išpurenkite) masę.
Patiekite atšaldytuose indeliuose arba taurėse. Skanaus!

~EN~



Lemon mint granita

Yield: 4 portions

Juice of 4-5 lemons
2/3 cups sugar
some peppermint leaves

Squeeze lemon juice and pour it in a saucepan. Add sugar and heat over medium heat until it dissolves.
Add chopped mint and pour the mixture in a freezer friendly box. Cover and freeze until firm (for about 6 hours).
Scrape the tines of a fork quickly across frozen mixture to break into fluffy granules.
Scoop granita into chilled bowls and serve immediately.